Φτιάξτε το ωραιότερο σοκολατένιο πασχαλινό αυγό δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

To Πάσχα τα παιδιά αδημονούν να λάβουν την λαμπάδα του νονού και φυσικά να γευτούν το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό. Φέτος, κάντε την ανατροπή, μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα πιτσιρίκια σας και ακολουθήστε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για να φτιάξετε το ωραιότερο και νοστιμότερο σοκολατένιο αυγό της ζωής σας! Τα παιδιά θα χαρούν πολύ τη διαδικασία!

Υλικά:

300 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. πολύχρωμα κουφέτα

πολύχρωμα ζαχαρωτά λουλούδια προαιρετικά

βρώσιμο χρυσό σπρέι προαιρετικά

50 γρ. λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Παίρνουμε την ειδική φόρμα με σχήμα αυγού και την χωρίζουμε στη μέση. Βάζουμε 2-3 κ.σ. από την κουβερτούρα σε κάθε φόρμα και απλώνουμε με ένα πινέλο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί 10 λεπτά εκτός ψυγείου. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά.

Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε 1 κ.σ. από την κουβερτούρα. Χτυπάμε ελαφρά το ταψί για να απλώσει η κουβερτούρα και να σχηματιστεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο για να κάψει. Ξεφορμάρουμε τα μισά σοκολατένια αυγά και τα ακουμπάμε πάνω στο καυτό ταψί.

Βάζουμε ανάμεσα τα χρωματιστά κουφέτα και κλείνουμε ώστε να έχουμε ένα γεμιστό σοκολατένιο αυγό. Απλώνουμε λίγη κουβερτούρα στο κέντρο της βάσης και στηρίζουμε το σοκολατένιο αυγό. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

Ψεκάζουμε με το χρυσό σπρέι και αφήνουμε να στεγνώσει. Μεταφέρουμε τη λευκή κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φροντίζουμε να είναι χλιαρή.Κάνουμε σχέδια με τη λευκή κουβερτούρα στην ένωση του αυγού και στη μία πλευρά του αυγού. Στολίζουμε με τα ζαχαρωτά λουλούδια και σερβίρουμε.

Δείτε το video για το πώς θα φτιάξετε βήμα προς βήμα τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Κορμός με πασχαλινό τσουρέκι

Νηστίσιμος κορμός με χαλβά, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Καμπανάκι για τα παιδιά με αλλεργίες – Ο κρυφός κίνδυνος στα πασχαλινά σοκολατένια αυγά