Γαστούνη: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 12χρονου που “έσβησε” – Δωρίζουν τα όργανά του

Η οικογένεια του 12χρονου Σταύρου από τη Γαστούνη που από το μεσημέρι της Κυριακής έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας πέσει στο κενό από ύψος 10 μέτρων στο σπίτι του, από χθες ενημερώθηκε ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Παρά την θλίψη και την ανείπωτη οδύνη για τον απροσμένο χαμό του παιδιού τους επέδειξαν μεγαλείο ψυχής και αγάπης για τον συνάνθρωπο, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς.

Τα αδέλφια του Απόστολος και Γιώργος είναι υπερήφανα για τον αδελφό τους.

Tα πολύτιμα “δώρα ζωής” του 12χρονου

Οι κερατοειδείς του παιδιού μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί και το ήπαρ στην Αθήνα και οι πνεύμονές του στο Παλέρμο. Δυστυχώς την τελευταία στιγμή ο λήπτης καρδιάς στην Ιταλία παρουσίασε επιπλοκές κι έτσι δεν έγινε η δωρεά της καρδιάς του μικρού.

Τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Σταύρου, που ήταν πανελλήνιος πρωταθλητής στο καράτε.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Ο 12χρονος βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο του σπιτιού -φωταγωγό- και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες φέρεται να πάτησε πάνω σε πλεξιγκλάς, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό τραυματισμένο. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Το παιδί χειρουργήθηκε στο κεφάλι το βράδυ της ίδιας ημέρα, ωστόσο χθες το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό.