Γερμανία: Καλόγριες «νοίκιαζαν» ορφανά αγόρια σε ιερείς και επιχειρηματίες για όργια

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Γερμανίας τη σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ορφανών αγοριών όπου μοναχές τα ανάγκαζαν να συνευρίσκονται ερωτικά με επιχειρηματίες και ιερείς στην καθολική Αρχιεπισκοπή της Κολωνίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Beast, η έκθεση συντάχθηκε μετά από αγωγή που κατατέθηκε κατά του Τάγματος των Αδελφών του Θείου Λυτρωτή από τα θύματα κακοποίησης.

Η έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη φρικτή μαρτυρία σεξουαλικής κακοποίησης από τα νεαρά αγόρια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους με τις μοναχές.

Οι καλόγριες στο Τάγμα των Αδελφών του Θείου Λυτρωτή «πουλούσαν» ή «δάνειζαν» τα ορφανά για εβδομάδες για να καλύψουν τις σεξουαλικές ανάγκες ιερέων και επιχειρηματιών.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Η ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι οι λεπτομέρειες που περιγράφονται στις αναφορές ήταν τόσο φρικιαστικές που ο Αρχιεπίσκοπος Reiner Maria Woelki αρνήθηκε να τις δημοσιοποιήσει.

Ο αρχιεπίσκοπος Καρλ Χάιντς Βίσμαν είπε στα ΜΜΕ ότι ήταν τόσο ανατριχιαστικό το περιεχόμενο της έκθεσης, που θα προκαλούσε σοκ η δημοσίευσή της. Υποστήριξε ακόμη ότι ο ίδιος σοκαρίστηκε τόσο πολύ από τις φρικτές λεπτομέρειες, που αναγκάστηκε να πάρει μηναία άδεια για να συνέλθει.

Ορισμένα αγόρια είχαν γίνει σκλάβοι του σεξ

Το Daily Beast αναφέρει επίσης ότι ορισμένα από τα θύματα είχαν υποχρεωθεί να γίνουν “σκλάβοι του σεξ”.

Ένα θύμα, ενήλικος πλέον, μίλησε για τις φρικαλεότητες που υπέστη ως νεαρό αγόρι, αποκαλύπτοντας ότι κακοποιούνταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μεταξύ των ηλικιών 11 και 14, συχνά από περισσότερους από έναν ιερέα. “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τι μας έκανε. Και δεν σταμάτησε στον σωματικό πόνο. Μας ταπείνωναν”, είπε.

Ένα άλλο θύμα ισχυρίστηκε ότι οι μοναχές τους επισκέπτονταν στους κοιτώνες και μετά τη χρήση ναρκωτικών που τους έδιναν οι ίδιες, παρέδιδαν τα αγόρια στα διαμερίσματα των κακοποιών τους.