Γιαγιά κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία επειδή φωτογράφισε το εξάνθημα του εγγονιού της!

Γιαγιά κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία επειδή φωτογράφισε το εξάνθημα του εγγονιού της!

Πολλές γιαγιάδες και μαμάδες φωτογραφίζουν συχνά τα παιδιά τους, ακόμα και όταν αυτά είναι άρρωστα ή έχουν πληγές. Μία γιαγιά που αποφάσισε να κάνει το ίδιο, μάλλον τώρα μετανιώνει, αφού κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία!

Συγκεκριμένα, η γιαγιά από το  Leicestershire της Αγγλίας, φωτογράφισε εξάνθημα που βρισκόταν σε σημείο που κάλυπτε η πάνα της εγγονής της κίνηση η οποία την έφερε αντιμέτωπη με το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, που την κατηγόρησε για παραγωγή «παιδικής πορνογραφίας», σύμφωνα με οδηγίες των κοινωνικών λειτουργών.

Σοκαρίστηκε όταν την κατηγόρησαν για παιδική πορνογραφία

Στην έκθεση που συνέταξε, ο Διαμεσολαβητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (LGO) αναφέρει ότι η γιαγιά -την οποία ονομάζει Κυρία Υ, σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε τις καταγγελίες και υπέστη δυσφορία από όσα τις αποδιδόταν από τις τοπικές αρχές.

Η κυρία Υ είχε απευθυνθεί στο συμβούλιο, καθώς η μητέρα του παιδιού δεν ασχολούνταν με τη φροντίδα του. Σύμφωνα με τον διαμεσολαβητή, το συμβούλιο απέτυχε να ανανεώσει το σχέδιο ασφαλείας του μωρού.

Το μωρό γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και εντάχθηκε σε σχέδιο παιδικής προστασίας τον Μάρτιο του 2017. Η μητέρα του απέτυχε στους ελέγχους που της έγιναν και οι ειδικοί είχαν ανησυχίες για την ικανότητά της να ικανοποιεί τις ανάγκες του παιδιού.

Της είχαν ζητήσει αποδεικτικά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε

Η γιαγιά του, η Κυρία Υ, φροντίζει το παιδί δύο ή τρεις βραδιές την εβδομάδα και είχε θεωρηθεί «παράγοντας ασφαλείας». Ένας κοινωνικός λειτουργός είπε στη γιαγιά ότι αν δεν αναφέρει τις ανησυχίες της για την κατάσταση του παιδιού, τότε ο τίτλος του «παράγοντα ασφαλείας» θα χανόταν. Η γιαγιά ζητήθηκε να φωτογραφήσει το μωρό για να δείξει τα δερματικά του προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του εξανθήματος που του είχε δημιουργήσει η πάνα. Όταν το έπραξε «ο κοινωνικός λειτουργός αρνήθηκε να κοιτάξει τις φωτογραφίες γιατί θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παιδική πορνογραφία» αναφέρει ο διαμεσολαβητής.

«Το συμβούλιο ζήτησε από την κυρία Υ να τεκμηριώσει τις ανησυχίες τις και θα έπρεπε να έχει εξετάσει σωστά τις φωτογραφίες. Ζήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία και δεν είναι σαφές ποιες άλλες αποδείξεις πλην των φωτογραφιών θα μπορούσε να δείξει» αναφέρει ο διαμεσολαβητής.

Αποζημείωση θα πάρει η γιαγιά

Tο Συμβούλιο καταδικάστηκε στο να ζητήσει «συγγνώμη» από τη γιαγιά και να πληρώσει αποζημείωση, καθώς διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ως εκ τούτου, το τοπικό συμβούλιο κλήθηκε να πληρώσει στην κυρία Υ 500 λίρες ως αποζημίωση για τον ισχυρισμό ότι θα μπορούσε «να θεωρηθεί αυτουργός σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών» και για το «χρόνο και τα προβλήματα» που της δημιούργησαν.

 

Ροή Ειδήσεων