Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε νερό από το ποτήρι στο κομοδίνο κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Πολύ συχνά συμβαίνει να τοποθετούμε ένα ποτήρι με νερό στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι, σε περίπτωση που διψάσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσουμε. Όμως, ίσως δεν γνωρίζετε ότι αυτή η τακτική αποτελεί μεγάλο σφάλμα!

Όσο διψασμένοι και αν νιώθετε, μην πιείτε νερό από το ποτήρι που θα βρείτε δίπλα σας. Είναι προτιμότερο να πάτε στην κουζίνα και να βάλετε ένα άλλο. Ο λόγος είναι ότι το ποτήρι που έχετε δίπλα από το κρεβάτι σας είναι γεμάτο με σκόνη, ενώ είναι επίσης πολύ πιθανό διάφορα έντομα να έχουν αφήσει πάνω του διάφορα μικρόβια.

Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για τα χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού. Το γεγονός ότι είναι κλειστά με καπάκι δεν πρέπει να σας ξεγελά, ακριβώς επειδή στο πλαστικό καπάκι βρίσκονται διάφορα μικρόβια του οργανισμού μας, που έχουν βρεθεί εκεί μέσω του σάλιου μας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ Λέβι από το Ιατρικό Κέντρο της Μασαχουσέτης, το να πίνουμε νερό από χθεσινό μπουκάλι είναι καταστροφικό!

«Τα μικρόβια που βρίσκονται εκεί έχουν επωαστεί για ώρες και μπορεί να έχουν μολύνει το νερό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αρρωστήσετε πολύ εύκολα. Από τη στιγμή που ανοίξετε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, καταναλώστε το και στη συνέχεια πετάξτε το. Μην πίνετε από αυτό και την επόμενη μέρα».