Γιατί οι μαθητές θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα στις εξετάσεις;

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Γιατί οι μαθητές θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα στις εξετάσεις;

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ΟPEN ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την απόφαση να συνεχίσουν να φορούν οι μαθητές τη μάσκα στις Πανελλήνιες 2022 τόνισε ότι “Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος και να χάσει τις εξετάσεις του. Από επιδημιολογική άποψη ακόμα και οι εξετάσεις θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη χρήση μάσκας, αλλά γίνεται για να υπάρχει ένα επιπλέον προστατευτικό μέτρο, ώστε να μην νοσήσει ούτε ένας άνθρωπος λόγω των εξετάσεων, ούτε ένα παιδί και να χάσει αυτή τη δυνατότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η τοποθέτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη, επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ που σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “η απόφαση για τη διατήρηση της χρήσης μάσκας στις εξετάσεις ελήφθη για να μην υπάρχει αναστάτωση για τα παιδιά, που περνούν μια από τις πιο δύσκολες φάσεις με τις εξετάσεις τους, αυτό είναι το νόημα της διατήρησης της μάσκας στην τάξη”

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Φυλάκιση με αναστολή σε καθηγητή μουσικής που ασέλγησε σε 10χρονο μαθητή του

Αποκάλυψη σοκ: Ο μακελάρης του Τέξας προσέγγιζε εφήβους και στην Ελλάδα

Όλες οι εξελίξεις για την αρπαγή του 6χρονου από την Κηφισιά – Πού βρίσκεται τώρα το παιδί