“Γιατί υπάρχει δικογραφία για το 6,5 ετών παιδί μας; Κατηγορείται για κάτι;”: Η επιστολή των Ρούπα και Μαζιώτη για την επιμέλεια του γιου

Η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης με μια επιστολή που αναρτήθηκε στο indymedia, ζητούν να παραστούν σήμερα στο δικαστήριο στην Καλαμάτα όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση επιμέλειας του παιδιού τους. Στην επιστολή καταγγέλουν ότι δεν πήραν απάντηση στο αίτημά τους αυτό και καταγγέλουν την στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και των εισαγγελικών αρχών.

Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

Εμείς, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, είχαμε δημοσιοποιήσει αίτηση για την παρουσία μας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας την 1/3/17 όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση της επιμέλειας του παιδιού μας. Η αίτηση αυτή απεστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στη Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών(ΚΕΜ) και στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Με αυτήν την αίτηση ζητούσαμε τη μεταγωγή μας στην Καλαμάτα για να παραστούμε στο δικαστήριο ως μάρτυρες- διάδικοι. Φυσικά και δεν λάβαμε καμία απάντηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Λάβαμε όμως απάντηση από το Κ.Ε. Μ, το οποίο μας διαμήνυσε ότι δεν είναι αυτό αρμόδιο για μια τέτοια απόφαση και ότι θα διαβίβαζε το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας λόγω δικής της αρμοδιότητας. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, δεν πήρε καμία απόφαση και ζήτησε να διαβιβαστεί το αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας όπου θα δικάσει την υπόθεση.

Είναι κατανοητό από τον καθένα ότι ναι μεν, δεν απορρίπτει κανείς την αίτησή μας, αλλά και κανένας δεν αναλαμβάνει να πάρει την σωστή απόφαση: αυτή, του να διατάξει την μεταγωγή μας για να παραστούμε στο δικαστήριο. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας κρίθηκε από το Κ.Ε.Μ ως αρμόδια να το κάνει. Η ίδια, έκρινε ότι δεν είναι αρμόδια και παρέπεμψε το θέμα στο δικαστήριο. Τώρα το δικαστήριο έχει όλη την ευθύνη για αυτήν την απόφαση. Με βάση τους ίδιους τους νόμους τους, δεν έχει απλώς το δικαίωμα να το κάνει αλλά μπορεί να στηριχθεί και στον ίδιο τον νόμο 1593 Α.Κ που το καθιστά υποχρεωμένο να ακούσει τους συγγενείς του.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr