Γονείς, προσοχή! Ανακαλείται γνωστό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου λόγω ελαττωματικής κατασκευής

Η Britax Römer προχωρεί σε εθελοντική ανάκληση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου DUALFIX, εξ’ αιτίας ενός πιθανού ζητήματος ασφαλείας ενός εξαρτήματος του καθίσματος.

Γιατί είναι ελαττωματικό αυτό το κάθισμα αυτοκινήτου

Τα DUALFIX καθίσματα που παρουσιάζουν το πιθανό αυτό πρόβλημα πωλήθηκαν ανάμεσα στις 3 Νοεμβρίου 2017 και τις 22 Μαρτίου 2018. Το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν χρησιμοποιήθηκε σε άλλα παιδικά καθίσματα ή προϊόντα Britax Römer. Η Britax Römer έχει εντοπίσει πλήρως την αιτία του προβλήματος αυτού. Δεν έχουμε λάβει καμία αναφορά προβλήματος ή ατυχήματος σχετικά με το πιθανώς ελαττωματικό εξάρτημα. Παρότι η πιθανή θραύση του εξαρτήματος προκαλεί ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια, μόνο ένα μικρό τμήμα των καθισμάτων διαθέτει το πιθανώς ελαττωματικό εξάρτημα. Η Britax Römer έθεσε σε εφαρμογή την ανάκληση αυτή διότι τα αποτελέσματα δεν συμμορφώνονταν με τις προδιαγραφές ασφαλείας των συνήθων, εσωτερικών ελέγχων συμμόρφωσης παραγωγής (COP). Η ασφάλεια των παιδιών και η ποιότητα των προϊόντων μας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα της Britax Römer.

Γονείς, δείτε τι πρέπει να κάνετε αν το έχετε αγοράσει

Εάν αγοράσατε το DUALFIX από τις 3 Νοεμβρίου 2017 έως τις 22 Μαρτίου 2018, πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:

Πώς να βρείτε τον αριθμό σειράς

Ο αριθμός σειράς (‘Series NO.’) βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του καθίσματος αυτοκινήτου, κάτω από το κάλυμμα. Ο αριθμός σειράς ξεκινά με ‘M101A’ και ακολουθούν 14 ψηφία. Παρακαλούμε δείτε τις παρακάτω εικόνες σχετικά με το πώς να αφαιρέσετε το κάλυμμα του καθίσματος αυτοκινήτου και να εντοπίσετε τον αριθμό σειράς.

Πώς να βρείτε τον αριθμό σειράς

Ανεβάστε το υποστήριγμα κεφαλιού στην υψηλότερη θέση.

Πώς να βρείτε τον αριθμό σειράς

1. Τραβήξτε και ανασηκώστε το πτερύγιο ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

2. Τώρα θα μπορείτε να δείτε ένα τμήμα του λευκού σκελετού. Ανοίξτε τα δύο κουμπιά στο κάλυμμα κάτω από τη ζώνη (ένα στα αριστερά και ένα στα δεξιά) και τραβήξτε το κάλυμμα προς τα κάτω για να αποκαλύψετε μεγαλύτερο μέρος του σκελετού.

Πώς να βρείτε τον αριθμό σειράς

Ο αριθμός σειράς βρίσκεται στο σκελετό του καθίσματος.

Εισάγετε τον αριθμό σειράς εδώ και θα διαπιστώσετε άμεσα αν το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που διαθέτετε είναι ελαττωματικό