Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Γονείς προσοχή! Ανακαλούνται επικίνδυνα βρεφικά στρώματα - Μην τα χρησιμοποιείτε

Γονείς προσοχή! Ανακαλούνται επικίνδυνα βρεφικά στρώματα - Μην τα χρησιμοποιείτε

Για την ανάκληση γνωστού βρεφικού στρώματος και ανωστρώματος ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 6ης Ιουλίου 2018 για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Αυτά είναι τα βρεφικά στρώματα που ανακαλούνται:

Ανακαλούνται τα σετ βρεφικών στρωμάτων και ανωστρωμάτων, Sleep Safe Evolution Pack, της εταιρείας Aerosleep σε διαστάσεις 70x140 εκ., αριθμός μοντέλου AERO/AM-EV140 και αριθμός παρτίδας  5413421811059.

Μπορείτε να δείτε τα στρώματα που ανακαλούνται εδώ

Τα στρώματα ανακαλούνται λόγω του ότι περιέχουν τη χημική ουσία TCPP (φωσφορικό άλας/πολυουρεθάνη) που είναι καρκινογόνος και άκρως τοξική για τα παιδιά.

Το προιόν ανακαλείται από την αγορά και οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν.

H απάντηση της εταιρείας A-PLAY που διανέμει τα εν λόγω στρώματα στην Ελλάδα

Αναφορικά με την ανάκληση των βρεφικών στρωμάτων Aerosleep, η εταιρεία A-PLAY η οποία λειτουργεί ως επίσημος διανομέας του brand στην Ελλάδα, επιθυμεί να αποσαφηνίσει τα κάτωθι:

Α) Ως προς το ιστορικό γύρω από την ανάκληση θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως σε σχέση με το AeroSleep, υλοποιήθηκε μία ανάκληση τον Απρίλιο του 2017 στο Λουξεμβούργο γιατί θεωρήθηκε υψηλό το ποσοστό TCPP που υπήρχε στα στρώματα.

Β) Μέχρι και σήμερα, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. καθότι υπάρχει ο ισχυρισμός ότι το Λουξεμβούργο έβαλε πολύ χαμηλά το όριο της ουσίας στα στρώματα, συγκρίνοντάς το με αυτό που υπάρχει στα παιχνίδια.

Γ) Την ίδια στιγμή στην Αγγλία, είναι υποχρεωμένοι, λόγω άλλων νόμων να έχουν υψηλότερο ποσοστό του TCPP γιατί είναι επιβραδυντικό καύσης και το θεωρούν απαραίτητο για ασφάλεια σε περίπτωση φωτιάς.

Δ) Αντίστοιχα, στο Βέλγιο τα στρώματα συνεχίζουν να πουλιούνται με TCPP μέσα, γιατί η Βελγική Κυβέρνηση απέρριψε την εισήγηση του Λουξεμβούργου.

Ε) Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές πως ενόσω η εταιρεία βρίσκεται ακόμη  σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι να βγει η τελική απόφαση, έχει αφαιρέσει τελείως το TCPP από τα στρώματα σε όλη την Ευρώπη, τα οποία πλέον φέρουν sticker TCPP free.

Γεγονός που μπορεί να δει απευθείας ο καταναλωτής στην Επίσημη σελίδα της ΕΕ https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=viewProduct&reference=A12/0904/18

όπου υπάρχει η φράση " The manufacturer is now using TCPP-free foams for the new models produced. Products with the sticker "TCPP free" on their packaging are not concerned by this notification"

Μπορείτε να διαβάσετε τη δήλωση της εταιρείας Aerosleep στον ακόλουθο σύνδεσμο AEROSLEEP STATEMENT FOR COMMERCIAL PARTNERS

και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πιστοποιητικό OEKO-TEX στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ OEKO-TEX


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.