H Φωτεινή Δάρρα τραγουδάει για τη μικρή Αλεξία: Μιλάει στο Infokids.gr για τη συναυλία που θα δώσει για καλό σκοπό!

της Κλέλιας Κλουντζού

Στις 11 Δεκεμβρίου, η γνωστή τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα θα ερμηνεύσει αφιλοκερδώς, αγαπημένα τραγούδια για το κοινό, σε μία συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά για τη στήριξη της 11χρονης Αλεξίας.

«Μέλη της γυναικείας χορωδίας Πλειάδες, ήρθαν σε επαφή μαζί μου , λέγοντάς μου ότι θέλουν να κάνουν μία συναυλία για την Αλεξία. Αμέσως, ευαισθητοποιήθηκα και μαζί με τον σύζυγό μου, Γιώργο Παπαχρηστούδη, που θα παίξουμε πιάνο και φωνή, αφιλοκερδώς, το οργανώσαμε σε χρόνο μηδέν. Θυμάμαι ότι ήμουν στο σούπερ μάρκετ, είπα «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδικά για το συγκεκριμένο παιδί, γιατί θεωρώ ότι είναι μία πολύ δραματική ιστορία που μας αγγίζει όλους. Γνωρίζω ότι η οικογένεια χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να σταθεί στο παιδί, το οποίο υποβάλλεται συνεχώς σε θεραπείες για την αποκατάστασή του. Η απόφασή μου πάρθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα», λέει στο Infokids.gr η Φωτεινή Δάρρα.

«ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!»

«Δεν γνωρίζω την οικογένεια. Γνωρίζω για την περίπτωση του παιδιού, αλλά δεν έχω μέχρι στιγμής επαφή με την οικογένεια. Το κάνουμε χωρίς να τους γνωρίζουμε προσωπικά και θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αρκεί ο σκοπός. Επειδή είμαι εθελόντρια σε διάφορες οργανώσεις όλα τα χρόνια της ζωής μου, από την ενηλικίωση μου μέχρι σήμερα και όχι μόνο ως τραγουδίστρια, αλλά και ατομικά ως πολίτης αυτής της χώρας, λέω πάντα για την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό, ότι αξίζει τον κόπο, γιατί πραγματικά όταν δίνεις, παίρνεις καταρχήν το συναίσθημα, παίρνεις την αγάπη του κόσμου, την αγάπη αυτών στους οποίους προσφέρεις. Είναι μία καλή ενέργεια που την προσφέρεις και σου γυρίζει πίσω», αναφέρει η γνωστή ερμηνεύτρια.

«ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! »

Η Φωτεινή Δάρρα είναι μητέρα ενός κοριτσιού 10 ετών. Στο πρόσωπο της κόρης της βλέπει τη μικρή Αλεξία.

«Όταν γέννησα την κόρη μου, ήμουν σε αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση και θυμάμαι ότι το συζητούσα με τη μαμά μου, την οποία έχασα πριν από δύο μήνες και το κάνω και για την μνήμη της μαμάς μου όλο αυτό… συζητούσαμε πώς θα τα καταφέρω. Έπρεπε να σταματήσω από τη δουλειά μου, γιατί πρακτικά δε μπορούσα να δουλέψω και θυμάμαι ότι τότε η μητέρα μου, μου είχε πει : «Κάντο, γιατί είναι κάτι πολύ όμορφο και θα δεις ότι θα σου έρθουν όλα θετικά.» Έτσι λοιπόν, πιστεύω πως όταν προσφέρουμε και όταν κάνουμε το καλό, με κάποιο τρόπο ο Θεός μας το επιστρέφει πολλαπλάσια. Η κόρη μου είναι στην ηλικία της Αλεξίας. Τα παιδιά μας, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί σε αυτό τον κόσμο και είναι η ευκαίρια μας να φτιάξουμε τον κόσμο καλύτερο. Εάν προσέξουμε πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας , ίσως μπορούμε να ελπίσουμε και σε μία καλύτερη κοινωνία στο μέλλον.»

«ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ!»

«Το πιο σημαντικό στους ανθρώπους που υποφέρουν, που η ζωή τους έχει επιφυλάξει μεγάλες δυσκολίες, είναι το άγγιγμα. Να τους αγγίξεις και να τους κοιτάξεις στα μάτια αληθινά. Τα τα λόγια έρχονται μετά. Μία αγκαλιά είναι πάντα το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί. Η κόρη μου τη ζητάει γύρω στις 20 φορές τη ημέρα, αλλά κυρίως όταν είναι σε μία δύσκολη κατάσταση αμέσως θα μου κάνει μια αγκαλιά και θα περάσουν όλα!»

«ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ»

«Προσκαλώ τον κόσμο να έρθει και να βοηθήσει αυτό το παιδί. Σε μία εποχή που έχουν αμφισβητηθεί πάρα πολύ οργανώσεις που συγκεντρώνουν χρήματα για καλό σκοπό και που σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως να μην είναι και για τόσο καλο σκοπό , ο κόσμος διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Να ξέρουν ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Σαφώς να προσέξουμε, γιατί υπάρχουν και απατεώνες αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που φωνάζουν, που κραυγάζουν από μακριά ότι είναι αληθινές και σε αυτές τις περιπτώσεις αξίζει τον κόπο να δίνουμε, να προσφέρουμε. Έτσι όπως έχουμε μάθει όλα τα χρόνια εμείς οι Έλληνες Γιατί είμαστε ένας λαός που προσφέρει πολύ παραπάνω από αυτά που μπορεί να προσφέρει. Εάν φροντισουμε τα παιδιά μας τότε ίσως και να μπορέσουμε να ελπίσουμε σε μία καλύτερη κοινωνία του μέλλοντος.»

ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ: «ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΓΟΛΓΟΘΑ»

Η μικρή Αλεξία είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι πριν από 3,5 χρόνια στις Θεσπιές Βοιωτίας. Το παιδί έχει πάνω από 95% αναπηρία. Μέχρι σήμερα, παλεύει να σταθεί στα πόδια της, αλλά το κόστος της θεραπείας για την αποκατάστασή της είναι δυσβάσταχτο.

«Τόσα χρόνια ζούμε έναν ατέλειωτο Γολγοθά. Το παιδί χρειάζεται συνεχώς θεραπείες, στις οποίες αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε. Ο δράστης, αγνοώντας την απόφαση του δικαστηρίου δεν δίνει χρήματα για το παιδί μας. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Φωτεινή Δάρρα και την γυναικεία χορωδία Πλειάδες, για αυτή την προσπάθεια καθώς και όλο τον κόσμο που μας βοηθάει», δηλώνει ο Λουκάς Σαμαρτζής.

Η Συναυλία θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Η οικογένεια της Αλεξίας απευθύνει έκκληση για ακόμη μία φορά μέσω του Infokids.gr σε όποιον μπορεί να βοηθήσει:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

290/606174-52

GR9401102900000029060617452

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Διαβάστε ακόμα:

“Η αλλαγή των βιβλίων επιστήμης στα σχολεία είναι πιο αναγκαία από ποτέ”: Ας ακούσουμε τι έχει να πει Ελληνίδα φυσικός

Πώς θα καταλάβω ότι το παιδί μου έχει λαρυγγίτιδα και πότε να καλέσω τον παιδίατρο;

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Μνημεία την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου!