Η 17χρονη Αργυρώ έγινε η μικρότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών σε όλη την Ευρώπη – Αξίζει το χειροκρότημά μας

Η 17χρονη Αργυρώ έγινε η μικρότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών σε όλη την Ευρώπη - Αξίζει το χειροκρότημά μας

Η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη για μικρούς και μεγάλους καθώς μέσω αυτής θα καταφέρουμε να σώσουμε μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η ιστορία της 17χρονης Αργυρώς είναι παράδειγμα προς μίμηση

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 17χρονης Αργυρώς Λάιου που όπως διαβάσαμε στη σελίδα του Οργανισμού “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για την ενασχόλησή της με αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

Όπως αναφέρεται από τους υπεύθυνους: ” Την Αργυρώ τη γνωρίσαμε 13 ετών στο σχολείο της!

Από την πρώτη ημέρα έδειξε πως οι Πρώτες Βοήθειες την ενδιαφέρουν και δεν άργησε η μέρα που έγινε η μικρότερη εκπαιδεύτρια της Ευρώπης, 16 μόνο ετών.

Μελετηρή, μεθοδική σε ότι κάνει, έγινε σύντομα το αγαπημένο παιδί του KIDS SAVE LIVES παραμένοντας στο μυαλό όλων ως η αιώνια έφηβη εκπαιδεύτρια!”

Μάζεψε χρήματα με τους συμμαθητές της για να τοποθετηθεί απινιδωτής στο σχολείο

Η 17χρονη Αργυρώ έγινε η μικρότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών σε όλη την Ευρώπη - Αξίζει το χειροκρότημά μας

Μάλιστα, η δράση της στις πρώτες βοήθειες ενέπνευσε και τους συμμαθητές της ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα και να αγοραστεί απινιδωτής στο σχολείο τους.

H Αργυρώ ενέπνευσε τους συμμαθητές της να μαζέψουν χρήματα και να τοποθετήσουν έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή στο σχολείο τους, ενώ παράλληλα έγινε και πολύ καλή Πρώτη Ανταποκρίτρια σε επείγοντα περιστατικά.

Σε μικρή ηλικία συμμετείχε σε αρκετά περιστατικά όπου μια ζωή κινδύνευε, προτρέποντας παράλληλα τους συμμαθητές της ”να μάθουν κι αυτοί, για να σώσουν μια ζωή αν χρειαστεί”

Η 17χρονη Αργυρώ έγινε η μικρότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών σε όλη την Ευρώπη - Αξίζει το χειροκρότημά μας

Γίνε σαν την Αργυρώ, όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή, ακόμη και ΠΑΙΔΙΑ!!

“Δεν δυσκολεύτηκα ούτε δευτερόλεπτο! Ειλικρινά από την αρχή μέχρι το τέλος ήξερα ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Είναι μια ευχάριστη ευθύνη” δηλώνει η 17χρονη Αργυρώ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μέσω της καθιέρωσης των μαθημάτων ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα συνειδητοποιήσουν την αξία παροχής πρώτων βοηθειών, τον σωστό τρόπο παροχής τους και έτσι θα είναι σε  θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Θα είναι ένα μάθημα ζωής που σίγουρα θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι από τη νέα σχολική χρονιά 2021-22 τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων θα εφαρμοστούν σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Μια από τις θεματικές τους είναι οι Πρώτες Βοήθειες και θεωρούμε ότι αξίζει το εν λόγω πρόγραμμα να διδαχθεί σε ΟΛΑ τα σχολεία και να μάθουν ΟΛΟΙ οι μαθητές τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: “Χάλκινος” ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στα -54kg της άρσης βαρών

“Με ακουμπάς και το χαμόγελο μου γίνεται τεράστιο καρδούλα μου”: Η νέα ανάρτηση της μαμάς της 7χρονης Αναστασίας

Φωκίδα: Τραυματισμός σοκ για 14χρονο ποδηλάτη – Έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο – Η περιπέτεια της υγείας του