Η 8χρονη Μαρία Ντερεμίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τάε κβο ντο

Η 8χρονη Μαρία Ντερεμίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παγκορασίδων στο τάε κβο ντο που διεξήχθη στο Sindelfingen Γερμανίας στις 8 Δεκεμβρίου.

Η 8χρονη Μαρία, αθλήτρια της Αν. Δύναμης Ξάνθης, είχε προκριθεί για το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο kids Presidents Cup τον Φεβρουάριο 2019 στη Γερμανία.

Στις 8 Δεκεμβρίου συμμετείχε στο Open European kids championship Taekwondo στη κατηγορία Παγκορασίδων ηλικίας 6-8 ετών έως 26 κιλά συνοδεία του προπονητή της Ιωάννη Θεοδώρου.

Τι δήλωσε ο προπονητής της

Πραγματικά τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λέξεις σε τέτοιες στιγμές ,η κατάκτηση μεταλλίου σε Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα και μάλιστα χρυσού μεταλλίου είναι ιδιαίτερη και σημαντική επιτυχία για την αθλήτρια για μένα προσωπικά για την πόλη της Ξάνθης για την Ελλάδα . Οκτάχρονη αθλήτρια με υπομονή – επιμονή –σοβαρότητα-εργατικότητα –με αγάπη στο άθλημά της είναι σίγουρα από τα στοιχεία της προσωπικοτητάς της που συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία σε συνδυασμό με την θέληση της για επιτυχία για την οποία σίγουρα δούλεψε αρκετά και προγραμματισμένα και με την στήριξη της οικογένεια της.

Το πανευρωπαικό είναι το πρώτο που διοργανώνεται σε μικρές ηλικίες με την συμμετοχή 38 κρατών και σίγουρα η επιτυχία της αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την εξέλιξη της αθλήτριας μας .

Η Μαρία μας κέρδισε δυο αγώνες , στο 1ο αγώνα την Γερμανίδα αθλήτρια Lyssa Amelie STÜCKRATH με σκορ 62-13 και στο τελικό την Ιταλίδα αθλήτρια Martina GIACOMINI με σκορ 64-24 ,από τα σκορ φαίνεται η σημαντική υπεροχή και η ικανότητα της στους αγώνες αλλά και η μαχητικότητα της ,κανονικά οι αγώνες έπρεπε να τελειώσουν αφού κλείσει και ο 3ος γύρος αλλά λόγω της τεράστιας διαφοράς βάσει κανονισμού τελείωσαν στους 2 γύρους.

Την συγχαίρω για την επιτυχία της αλλά και για την μεγάλη προσπάθεια όλη την χρονιά στη προπόνηση και φυσικά τους γονείς της για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και την στήριξη . Επίσης ευχαριστώ όλους όσους με την θετική τους σκέψη αλλά και την αγάπη τους μας ενθάρρυναν ώστε να πετύχουμε αυτή την σημαντική διάκριση.