Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Η γιαγιά του παιδιού μου είναι αγενής και προσβλητική απέναντί μας. Τι μπορώ να κάνω;"

"Η γιαγιά του παιδιού μου είναι αγενής και προσβλητική απέναντί μας. Τι μπορώ να κάνω;"

"Πώς θα μπορούσε να χειριστεί κάποιος μια γιαγιά που είναι προσβλητική και αγενής απέναντι στο εγγόνι της (το παιδί είναι σε μια ηλικία που ακόμα δεν καταλαβαίνει λέξεις) και στην μητέρα του παιδιού; Επίσης, ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα γιατί μεγάλωσε παιδιά και οι παιδίατροι δεν ξέρουν τίποτα; Και - τελευταίο - μιλάει αρνητικά για την μαμά του παιδιού όπου και αν βρεθεί;"

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

Χρειάζεται να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση μαζί της καθιστώντας σαφή τα όρια. Ο σεβασμός και η προσωπικότητα του παιδιού καθορίζεται από μικρή ηλικία. Διερευνήσετε ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να την κάνουν να φέρεται επικριτικά απέναντι στο παιδί. Αν υπάρχουν τυχόν δυσκολίες στην διαχείριση και στη συμπεριφορά του παιδιού , καλό θα ήταν να τις συζητήσει με τους γονείς, ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις για την σωστή αντιμετώπιση του.

Τονίστε ότι οι γονείς έχουν την κυρία ευθύνη για την ανατροφή του παιδιού και ότι η βοήθεια της μπορεί να είναι πολύτιμη, αλλά λειτουργεί παράλληλα με εκείνη των γονιών.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.