Η καραντίνα θέλει… παιχνίδι: Σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις!

Με ρωτούν συχνά πώς περνώ αυτές τις μέρες τις ατελείωτες ώρες μου με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι και, προς έκπληξη όλων, απαντώ, ότι οι ώρες δεν μου φτάνουν –και όπως φαίνεται, δεν φτάνουν ούτε σε εκείνα. Ο λόγος; Το παιχνίδι! Αυτές τις μέρες, τα παιδιά μου, όταν τελειώνουν τα τηλεμαθήματα, ευχαριστιούνται το παιχνίδι με την ψυχή τους και αυτό, σε μεγάλο βαθμό, το χρωστάμε στα αγαπημένα τους τουβλάκια.

Αν αναζητάτε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα με τον πιο δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο για ώρες, αυτό δεν είναι άλλο από τα τουβλάκια LEGO και δη τα LEGO DUPLO, τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή όσο μικρό κι αν είναι το παιδί σας!

Γιατί τα LEGO DUPLO είναι το ιδανικό παιχνίδι για μικρά παιδιά

Τα παιχνίδια LEGO DUPLO αποτελούν την έξυπνη εξέλιξη των κλασικών, αγαπημένων μας LEGO που πρωτοδημιουργήθηκαν το 1958, εκτινάσσοντας τη φαντασία των παιδιών με τις απεριόριστες δυνατότητές τους. Η διαφορά τους είναι, ότι αυτά είναι πιο ογκώδη, έτσι ώστε να μπορούν να τα παίζουν, να τα ενώνουν και να «χτίζουν», με απόλυτη ασφάλεια και τα μικρότερα παιδιά, ηλικίας από 1 ½ έως 5 ετών. Διατηρούν, όμως, την άριστη ποιότητά τους, αφού και αυτά κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας, μη τοξικά υλικά.

Χάρη σε αυτά, τα μικρά παιδιά εξασκούνται στη λεπτή κινητικότητα, αφού βελτιώνουν την ικανότητά τους να κρατούν αντικείμενα, καθώς και στην αναγνώριση των χρωμάτων, ενώ είναι τόσο εργονομικά και εύκολα στην ένωση μεταξύ τους που τα παιδιά αβίαστα συνειδητοποιούν ενώ παίζουν πως… όλα είναι εφικτά και με αμέτρητες εναλλακτικές!

Χάρη στα LEGO DUPLO, λοιπόν, τα παιδιά δεν παίζουν απλά, γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και μελετούν, διερευνούν και πειραματίζονται σκληρά, αποκτώντας πολλές δεξιότητες:

  • Εξασκούνται στους αριθμούς και το μέτρημα, αφού πολλά από τα τουβλάκια έχουν και αριθμούς πάνω τους!

  • Εκτινάσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους με τις αμέτρητες κατασκευές που έχουν την δυνατότητα να κάνουν.

  • Βελτιώνουν τη γλωσσική τους ανάπτυξη, είτε μέσω του φανταστικού παιχνιδιού είτε χάρη στις περιγραφές τους, όταν μας μιλούν γι’αυτό που έφτιαξαν.

  • Μαθαίνουν καλύτερα τα σχήματα και τα χρώματα.

  • Εξασκούν και βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

  • Αποκτούν αγαπημένους χαρακτήρες, αφού σε πολλά από τα LEGO DUPLO πρωταγωνιστούν η Μίνι, ο Μίκυ, ο Μπάτμαν, η Άριελ, τα Cars, χαριτωμένα ζωάκια και όμορφες φιγούρες με ανθρώπινες μορφές. Με αυτές τα παιδιά μεταμορφώνονται από εργοδηγούς και οικοδόμους σε πιλότους, σεφ και… γονείς. Φτιάχνουν φανταστικά σενάρια, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και την προσωπικότητά τους, αναγνωρίζουν συναισθήματα και όλα αυτά τα βοηθούν στο να αναπτύσσουν ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες.

Το καλύτερο; Όσο τα παιδιά μας χάνονται στο μαγικό αυτό ταξίδι παιχνιδιού και αυτοανακάλυψης, εμείς είμαστε εκεί, ρουφώντας και απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή, διακρίνοντας τις ιδιαιτερότητες και τα ταλέντα τους με τρόπο που μόνο το παιχνίδι μπορεί να αποκαλύψει και συνειδητοποιώντας για ακόμα μία φορά πόσο φανταστικά πλάσματα έχουμε δημιουργήσει!