Η κατανάλωση αλκοόλ στην πανδημία έχει αυξηθεί τόσο που δημιουργήθηκε Ομάδα Στήριξης για Νηφάλιες Μαμάδες

Απαντήστε με το χέρι στην καρδιά: Αυξήσατε την κατανάλωση αλκοόλ μέσα στην καραντίνα ή όχι;

Γιατί αν κρίνουμε από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε εμείς από φίλους γονείς, όχι μόνο καταναλώνουν περισσότερες μπύρες και κρασί όσο τα lockdowns δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω, αλλά το κάνουν και μπροστά στα παιδιά –πράγμα που τους κάνει να νιώθουν πολύ άβολα…

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται πως για κάποιους είναι πιο σοβαρά: Ήδη από την περασμένη Άνοιξη, η coach για άτομα που πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις καταχρήσεις και συγγραφέας Emily Lynn Paulson άρχισε να λαμβάνει πανικόβλητα τηλεφωνήματα και μηνύματα από γυναίκες που απευθύνονταν σε αυτήν για βοήθεια: «Με καλούσαν γυναίκες και μου έλεγαν: Μέχρι πρότινος έπινα μόνο όταν έβγαινα έξω. Πλέον είμαι στο σπίτι και κάθε βράδυ πίνω. Και είναι και τα παιδιά μου στο σπίτι και μερικές φορές με βλέπουν την ώρα εκείνη…»

Οι καταχρήσεις αυξήθηκαν καθ’όλη την διάρκεια της πανδημίας. Οι πωλήσεις αλκοόλ εκτινάχθηκαν την περασμένη Άνοιξη, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό μελετών Nielsen, ενώ αναφορά του Δικτύου Jama έδειξε ότι οι άνθρωποι πίνουν κατά 14% περισσότερο φέτος συγκριτικά με πέρσι. Σημαντική αύξηση έχει παρατηρηθεί και στις ναρκωτικές ουσίες.

Η Paulson, η οποία είχε υπάρξει εθισμένη στο αλκοόλ στο παρελθόν, αποφάσισε να βοηθήσει τις μαμάδες που νιώθουν να… κατρακυλούν τους τελευταίους μήνες, δημιουργώντας την Sober Mom Squad (Ομάδα Νηφάλιων Μαμάδων). Μέσα από τις συναντήσεις της, άλλες μαμάδες, οι οποίες πασχίζουν να απέχουν από το αλκοόλ, στηρίζουν η μία την άλλη και αναζητούν άλλους τρόπους για να χαλαρώσουν και να αντιμετωπίσουν το στρες της πανδημίας. Όπως η ίδια διευκρινίζει, δεν πρόκειται για πρόγραμμα αποτοξίνωσης, μα για έναν υποστηρικτικό μηχανισμό για ανθρώπους που προσπαθούν να διάγουν μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή ζωή.

Πηγή: today.com