Η Μαρίνα Γιώτη χαρίζει τα «Μελισσάκια στα θρανία» στα παιδιά των Χωριών SOS

«Χαρίζοντας σε ένα παιδί ένα βιβλίο, του χαρίζεις ένα παράθυρο στον κόσμο».

Πάνω σε αυτή τη φράση βασίστηκε και η πρωτοβουλία της συγγραφέως και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Μαρίνας Γιώτη, η οποία ένωσε τις δυνάμεις της με την Realize Italy του φιλέλληνα Simone Arnaboldi για να χαρίσουν βιβλία με προσωπική αφιέρωση της σειράς «Μελισσάκια στα θρανία» σε κάθε παιδί προσχολικής και σχολικής ηλικίας που ζει στους Ξενώνες των Παιδικών Χωριών SOS πανελλαδικά.

Την κίνηση αυτή ενίσχυσαν οι εκδόσεις Διόπτρα που επέλεξαν και άλλα παιδικά βιβλία των εκδόσεων τους για να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες που υπάρχουν στους πέντε ξενώνες σε όλη την Ελλάδα.

«Ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου όλους όσους συνεργάστηκαν για να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα, αλλά και τους ανθρώπους των παιδικών χωριών SOS για την ακούραστη δουλειά τους και τον επαγγελματισμό τους. Στην επίσκεψη μας πριν το lockdown ένιωσα ότι αυτά τα παιδιά έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα από ανθρώπους που τα νοιάζονται. Η βοήθειά όλων μας δίνει σ’ αυτούς τους ανθρώπους δύναμη και ελπίδα να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά», λέει η κα Γιώτη.