Η Μιμή Ντενίση γίνεται Άη-Βασίλης για τα παιδάκια του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας

Τι έχει μέσα ο σάκος του Άη-Βασίλη φέτος τα Χριστούγεννα; Σίγουρα έρχεται από μακριά, αλλά τι κουβαλά; Τα δώρα και χαμόγελα φέτος ξεκίνησαν από την Νάξο και κατέληξαν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας! Στον τεράστιο σάκο του αγαπημένου Άγιου όλων των παιδιών υπάρχουν παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια αλλά και εκλεκτά παραδοσιακά ναξιώτικα προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των 29 παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα: Πατάτες Νάξου, γραβιέρα Νάξου και ντόπια αμνοερίφια.

Σχετικά άρθρα: “Τρώμε μαζί” με τα παιδάκια στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Βίντεο)

Όλα προσφορά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία κάνει πράξη την υπόσχεση που έδωσαν οι διάσημοι καλεσμένοι της το καλοκαίρι όταν φύτεψαν πατάτες για καλό σκοπό στο «Food Experience Patata Naxos».

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών όμως είχε βοηθό όχι κάποιο ξωτικό, αλλά την Μιμή Ντενίση, που θα τον βοηθήσει να μοιράσει στα παιδάκια τα δώρα που τους φέρνει αναλόγως με τα γράμματα που του έστειλαν! Η καταξιωμένη και αγαπημένη ηθοποιός δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των παραγωγών της Νάξου να βοηθήσει τον Άη-Βασίλη, καθώς αυτές τις Άγιες ημέρες πρωταγωνιστές στις καρδιές όλων μας είναι τα μικρά παιδιά – ειδικά αυτά που μας έχουν ανάγκη.

Ο Άη-Βασίλης φέτος θα είναι… covid free καθώς μόλις παρκάρει το έλκηθρό του και πριν μπει στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας θα υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ, εκτός από την γυαλιστερή κόκκινη στολή και τον σκούφο του, θα φορά και προστατευτική μάσκα στέλνοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης απέναντι στον επικίνδυνο ιό. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δήλωσε: «Συνεπείς σε όσα υποσχεθήκαμε το καλοκαίρι, όταν και διοργανώσαμε το “Food Experience Patata Naxos”, στέλνουμε τα ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα μας μαζί με παιχνίδια, παπούτσια, ρούχα και την αγάπη μας σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδάκια και στα οποία, δυστυχώς, συνήθως ο Άη-Βασίλης δεν προλαβαίνει να πάει. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους».

Στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, που προσφέρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα παιδιά εδώ και πάνω από έναν αιώνα, σήμερα φιλοξενούνται 29 παιδάκια προσχολικής ηλικίας 2,5 έως 5,5 ετών από όλη την Ελλάδα.