Μόνο συγκίνηση: Χριστουγεννιάτικη ιστορία αλληλεγγύης σε μια άνεργη μητέρα και τον 8χρονο γιο της στην Πάτρα

Την είδηση που προκαλέσε θλίψη την περασμένη Παρασκευή, όταν μια άνεργη μητέρα από την Πάτρα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ δήλωσε ότι θα κάνουν γιορτές χωρίς ρεύμα με τον γιο της, διαδέχθηκαν οι πιο συγκινητικές εικόνες αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για ακόμια μια φορά τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος.

Ο λόγος για την κ. Γεωργία και τον 8χρονο Ευριπίδη, οι οποίοι ζουν στο απόλυτο σκοτάδι εδώ και 1μιση μήνα, αφού η γυναίκα χρωστά 600 ευρώ στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο δεν διαθέτει, ενώ έμεινε άνεργη μετά την πρώτη καραντίνα. Στην έκκλησή της, η ίδια ζητά να βρει δουλειά, ενώ ακόμα περισσότερο συγκλονίζει ο γιος της, ο οποίος στο γράμμα του στον Άη Βασίλη, πριν από μερικές ημέρες, έγραψε: “Έχω ζητήσει από τον Άη Βασίλη να μην κλαίει η μαμά μου, να μη στεναχωριέται και να μας ‘ρθει το ρεύμα.” Προσθέτει δε ο μικρός, ότι το φαγητό του όλη την ημέρα είναι λίγο ψωμί.

Το επόμενο πρωί,  μια ομάδα Πατρινών κινητοποιήθηκε άμεσα και αθόρυβα: Ο λόγος για το  προσωπικό του “Βασιλόπουλου” (στην οδό Βενιζέλου) που μέσα σε λίγη ώρα μάζεψε το ποσό των 250 ευρώ, ενώ πήγαν στη γυναίκα με το παιδάκι ψώνια και τρόφιμα. Ο δε Λεωνίδας Κούλος, Πατρινός επιχειρηματίας, με τις ενέργειές του φρόντισε και έγινε επανασύνδεση στο ρεύμα της γυναίκας. Μάλιστα, χάρη στο ποσό που συγκεντρώθηκε από φίλους του, αγοράστηκαν διάφορα είδη διατροφής και για μια άλλη οικογένεια που αντιμετωπίζει παρόμοια προβληματα.

πηγή: flamis.gr