Η Νίκη Κεραμέως βράβευσε την 80χρονη Χρυσάνθη που πέρασε στο πανεπιστήμιο στις περσινές Πανελλήνιες

Κόντρα σε κάθε λογής εμπόδια, η 79χρονη Χρυσάνθη Αγγουρίδα, ήταν η πιο μεγάλη ηλικιακά υποψήφια των περσινών Πανελληνίων.

Έβαλε στόχο να περάσει στο πανεπιστήμιο και τα κατάφερε. Όπως είχε δηλώσει και σε περσινή της συνέντευξη  «Αισθανόμουν ότι υπήρχε άγνοια σε πολλά θέματα, από το σχολείο δεν τα μαθαίναμε τότε τόσο καλά. Θα αρχίσω και στο διαδίκτυο να εκπαιδευτώ. Δεν αισθάνομαι ηλικιωμένη. Μου αρέσει πάρα πολύ η αρχαιολογία».»

Αρωγός στη δύσκολη προσπάθεια των εξετάσεων, ο εγγονός, αλλά και ο λυκειάρχης του σχολείου. Παράλληλα με το διάβασμα, η 79χρονης βοηθούσε την κόρη της στην οικογενειακή επιχείρηση.

Τα κατάφερε και πλέον είναι φοιτήτρια

Η γιαγιά Χρυσάνθη τα κατάφερε και πέρασε στο Πανεπιστήμιο. Προχθές βραβεύτηκε από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν των πρωτοετών φοιτητών του Δήμου Κηφισιάς, που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2020.

Η υπουργός Παιδείας συνομίλησε με τη κα Αγγουρίδα και αναφέρθηκε στο σπουδαίο κατόρθωμά της λέγοντας “H κυρία Χρυσάνθη, στα 78 της έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε με επιτυχία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα όνειρο ζωής, όπως μας είπε η ίδια, σπάζοντας τα στερεότυπα της ηλικίας. Η διαδρομή της, η επιμονή της και η όρεξή της για τη ζωή μας συγκίνησε βαθιά και μας δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε. Κρατώ τα λόγια της: τόσο οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι να προχωρούν στη ζωή τους, να έχουν δραστηριότητες να εξελίσσονται. Ας είναι το παράδειγμά της πηγή έμπνευσης και ελπίδας!”