«Η ώρα αυτή, η χειρότερη για κάθε γονιό, ήρθε και για εμάς…»: Ραγίζει καρδιές ο επικήδειος λόγος του πατέρα του συνοδηγού της Πόρσε

Ανείπωτος ο πόνος στο τελευταίο “αντίο” του άτυχου συνοδηγού του τροχαίου δυστυχήματος που συγκλόνισε την Ελλάδα. Η μητέρα, ο πατέρας, φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 24χρονο Ανδρέα Γεωργακόπουλο που επέβαινε στη μοιραία Πόρσε και χάθηκε η ζωή του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το Α’ Νεκροταφείο πλημμύρισε πόνο και δάκρυα. Η γιαγιά και η μητέρα του έφτασαν υποβασταζόμενες μηνμπορώντας να διαχειριστούν το τραγικό και το ανείπωτο που χτύπησε σαν κεραυνός την οικογένειά τους.

Τραγική φιγούρα και ο πατέρας ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο απευθυνόμενος στον γιο του. Τα λόγια του ραγίζουν καρδιές:

«’Η ώρα αυτή, η χειρότερη για κάθε γονιό, ήρθε και για εμάς. Θέλω ειλικρινά να τους ευχαριστήσω όλους και εσάς που είσαστε εδώ και τους άλλους που δεν μπορούσαν να έρθουν, για την αγάπη σας και τη συμπαράστασή σας. Είναι πολύτιμα για εμάς. Αντρίκο, εκείνο που ήθελα να σου πω είναι ότι σε λατρεύουμε τόσο εσένα όσο και τον αγαπημένο σου αδερφό, τον Γιάννη. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι πάντοτε υπάρχει ένα αύριο. Καμιά φορά όμως το αύριο δεν έρχεται και τώρα μετανιώνουμε για όσα δεν έχουμε πει και δεν έχουμε κάνει. Την τελευταία φορά Αντρίκο που σου είπα ότι σε αγαπάω ήταν την 26η Οκτωβρίου του 2013 όταν με πήρες για να μου ευχηθείς για τη γιορτή μου. Και ακόμα θυμάμαι και θα το θυμάμαι για όσο ζω, πόσο ευτυχισμένο με είχες κάνει όταν μου απάντησες ”και εγώ σε αγαπώ μπαμπά”. Έκτοτε δεν το ξαναείπα. Βλέπετε οι άντρες δεν επιτρέπεται να λένε τέτοια πράγματα όπως δεν επιτρέπεται και να κλαίνε. Έλενα (η γυναίκα του), θέλω να σε ευχαριστήσω για τα δύο υπέροχα παιδιά που μεγάλωσες».

Το προφίλ του άτυχου συνοδηγού της Πόρσε

Ο 24χρονος Ανδρέας, παιδί εύπορης οικογένειας, έκανε τα πρώτα του βήματα στο Λονδίνο καθώς γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ελλάδα και πήγε σχολείο στου Μωραΐτη στο Ψυχικό όπου εκεί γνώρισε τον Γιώργο Βακάκη με τον οποίο έγιναν κολλητοί φίλοι.  Παρότι ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον Γιώργο, η φιλία τους ήταν πολύ δυνατή και έφτασε και στο επίπεδο της επαγγελματικής συνεργασίας, μιας και ο Ανδρέας ήταν εκείνος που τελειώνοντας το Πολυτεχνείο βοήθησε τον φίλο του να στήσει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της εταιρίας Jumbo.
Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ακολουθούσε τον φίλο του σχεδόν σε όλα τα ταξίδια του και απολάμβαναν τη ζωή, καθώς από μικροί «ήθελαν μαζί να κατακτήσουν τον κόσμο».
Η μητέρα του Ελένη Μπούζα μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε πει για τον αδικοκχαμένο γιο της: “Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το παιδί μου δυστυχώς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο Ανδρέας μου ήταν ένα παιδί μοναδικό, δεν υπάρχουν τέτοια παιδιά. Ήταν σε μια πολύ νεαρή ηλικία, παρόλα αυτά είχε φτάσει πάρα πολύ ψηλά σε όλα τα επίπεδα. Είχε πολλούς στόχους, είχε πολλές βλέψεις και θα είχε μία λαμπρή πορεία στο μέλλον. Ήταν ένα καταπληκτικό παιδί, ένα χαρισματικό – καταπληκτικό παιδί και είναι κρίμα, κρίμα, κρίμα που έσβησε τόσο νωρίς. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω”. “Ήταν 23 ετών και ήταν φίλος με τον Βακάκη από παιδιά. Ήταν στο ίδιο σχολείο και ήταν ο κολλητός και ο αγαπημένος του φίλος. Δεν ψάχνω τίποτα άλλο, ό,τι έχω δει από την τηλεόραση. Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο και συγκλονίζομαι για το πώς συνέβησαν τα πράγματα αλλά πέρα από αυτό τίποτα άλλο“.