Η ωραιότερη βόλτα της Αττικής ετοιμάζεται στα νότια προάστια: Πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη

Με ένα βίντεο που πραγματικά μας κάνει να ανυπομονούμε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πού θα καταλήξουν όλα αυτά τα οδικά έργα που ταλαιπωρούν όσους κυκλοφορούν στη Λεωφ. Ποσειδώνος μήνες τώρα.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπως έχει ονομαστεί το νότιο μέτωπο της πρωτεύουσας, πρόκειται, όταν ολοκληρωθούν τα έργα (άγνωστο ακόμα το πότε) να έχει μια υπέροχη παραθαλάσσια βόλτα συνολικά 70 χιλιομέτρων, με πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν απρόσκοπτα να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο. Σε όλη την Αττική, μάλιστα, θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων.

Το έργο ανάπλασης, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσιάστηκε χθες παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Όταν με το καλό ολοκληρωθεί, τα πρώτα 22 χιλιόμετρα, να μπορεί κάποιος να πηγαίνει με το ποδήλατο από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη ή να τρέχει ή να περπατάει ή να βγάζει βόλτα το παιδί του με το καρότσι του, τότε το μόνο το οποίο θα αναλογιστούμε είναι «γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού με το βίντεο της παρουσίασης εδώ: