“Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους”, μιλά στα παιδιά για τον παιδικό διαβήτη στο Θέατρο Κιβωτός (16/3)

“Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους”, είναι μια παιδική θεατρική παράσταση που γράφτηκε από την Κάρμεν Ρουγγέρη αποκλειστικά για την Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) και η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11:00 και στις 15:00 στο Θέατρο Κιβωτός. Μέσω του κειμένου αποδίδεται με μοναδικό και ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο η γλυκιά ιστορία ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 η οποία μεταμορφώνεται σε μια μαγική ιστορία με παραμυθένιους ήρωες .

Ένα έργο ξεχωριστό, διδακτικό, πλούσιο σε μουσική και χορό που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον Παιδικό Διαβήτη, αναδεικνύοντας τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, την συνύπαρξη και τις αξίες της ζωής. Τα παιδιά στέλνουν μηνύματα , διδάγματα και βοηθούν στην αποδόμηση αντιλήψεων, συμπεριφορών , φόβων και προκαταλήψεων απέναντι σε ένα παιδί με διαβήτη τύπου 1. Η παράσταση απευθύνεται στα παιδιά και νέους με Διαβήτη τύπου 1, σε όλους τους μαθητές, στους γονείς, σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας αλλά και σε όποιον θέλει να ταξιδέψει θεατρικά στον κόσμο του Παιδικού Διαβήτη που ζει ανάμεσά μας αγγίζοντας καθημερινά όλο και περισσότερα περιστατικά.

Η υπόθεση της παράστασης:

Η Ρένια και τα άλλα παιδιά χαμογέλασαν με την καρδιά τους. Κατάφεραν να κάνουν τον Διαβήτη να μην κάνει κύκλους. ΄΄Τετραγωνίσαμε τον κύκλο!΄΄ φώναξε κάποιος. Τα γέλια αυτή τη φορά ακούστηκαν δυνατότερα. ΄΄Κάνει ό,τι σχήμα θέλουμε εμείς!΄΄ ΄΄Αυτό δεν μας κάνει διαφορετικούς αλλά αποφασιστικούς, δυνατούς, τολμηρούς, ουσιαστικούς΄΄ συμπλήρωσε με σταθερή φωνή η Ρένια. Τα παιδιά λένε πάντα την αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι το πρόσωπο τους. Αυτό είναι η ζωή τους. Κάθε έκφραση, κάθε συναίσθημα, κάθε συμπεριφορά είναι ένα βιβλίο. Αυτό το βιβλίο ανοίγει η Κάρμεν Ρουγγέρη μεταφέροντας στην σκηνή συναισθήματα, συμπεριφορές, απορίες – ακόμη και διδαχή. Από το παιδί άλλωστε μαθαίνουμε. Η Ρένια και οι φίλοι της, αν και παιδιά, ξέρουν να ζουν, ξέρουν να ξεπερνούν, ξέρουν να ονειρεύονται, ξέρουν να ανατρέπουν και να προχωρούν….. Άλλωστε έκαναν τον Διαβήτη να μην κάνει κύκλους…

Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της παράστασης είναι :

• Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
• Επιμέλεια σκηνικών: Χριστίνα Κουλουμπή
• Επιμέλεια κουστουμιών: Χριστίνα Κουλουμπή
• Κίνηση – Φωτισμοί – Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας
• Στίχοι – Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
• Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη
• Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Καρτάση

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Κατερίνα Γεωργάκη
Ελένη Ζιώγα
Μανώλης Κλωνάρης
Ιφιγένεια Μακρή
Ιουστίνα Μάτσιασεκ
Κάρμεν Ρουγγέρη
Νεκτάριος Φαρμάκης
Πολύκαρπος Φιλιππίδης

Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
Μουσικοί επί σκηνής: Στέφανος Βαρελάς
Τεχνικοί:
Μηχανικοί σκηνής: Δημήτρης Δημητρίου, Σπύρος Κλεφτόγιαννης
Φωτιστής: Δημήτρης Γκόγκος

Πότε: Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 , 11:00πμ & 15:00μμ

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά

Θέατρο Κιβωτός

Πειραιώς 115 Αθήνα