Η σωστή προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό ξεκινά στο Διεθνές Απολυτήριο του Pierce – Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Tα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονο το ενδιαφέρον μαθητών για σπουδές στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου του Pierce – Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (IB Diploma).

Επειδή πολλά είναι τα ερωτήματα γονέων αλλά και μαθητών αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης αυτού του προγράμματος σπουδών, την Κυριακή 8 Μαρτίου, διεξήχθη στο Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε εκτενώς το πρόγραμμα International Baccalaureate που προσφέρει στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να φοιτήσουν στα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας.

Tι είναι το Διεθνές Απολυτήριο του Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

 

  • Το IB Diploma Program στοχεύει στην προετοιμασία μαθητών με εύρος και βάθος γνώσεων, και στην πνευματική, σωματική, ηθική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

 

  • Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα σπουδών που προσφέρεται
    σε μαθητές που αποφοιτούν από την Α΄ Λυκείου ώστε να επιτύχουν στις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος και να κερδίσουν την εισαγωγή τους στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Γαλλία κ.α.

 

  • Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απαιτεί αφοσίωση από τους μαθητές αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει όλα τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους. Το πρόγραμμα είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένο, ώστε με την εισαγωγή του σε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο ο μαθητής να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για την ακαδημαϊκή του ζωή καθώς οι περισσότεροι καθηγητές στο τμήμα IB DP του Pierce είναι διδάκτορες που έχουν διδάξει σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχουν και μακρόχρονη εμπειρία στο πρόγραμμα του IB DP.

Είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να εισάγει τους μαθητές στις απαιτήσεις των πανεπιστημιακών σπουδών με πραγματοποίηση έρευνας, ομαδικής δουλειάς, ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης χρόνου και προσωπικής υπευθυνότητας.

Γιατί να επιλέξω το Διεθνές Απολυτήριο του Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για το παιδί μου;

To Διεθνές Απολυτήριο του Pierce – Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι μια εκπαιδευτική πρόκληση που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει σε έναν μαθητή, καθώς μέσω αυτού μυείται σε ένα οργανωμένο σύστημα μελέτης που οξύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική του σκέψη. Ο καθηγητής δίνει το ερέθισμα ώστε ο μαθητής να κινητοποιηθεί, να αναζητήσει τις απαντήσεις στα προς εξέταση ζητήματα και εν συνεχεία όλα όσα βρει θα συζητηθούν εκτενώς στο μάθημα την επόμενη μέρα. Με τη μέθοδο αυτή, ο μαθητής “εκπαιδεύεται” σε ένα σύστημα που αγνοεί επιδεικτικά την «παπαγαλία» δίνεται έμφαση στην ερευνητική δουλειά, την κριτική σκέψη, την καλή διαχείριση του χρόνου αλλά και το βάθος της γνώσης που θα του φανούν χρήσιμα στη μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία.

Παράλληλα, το πρόγραμμα αξιοποιεί όλες τις βαθμίδες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree, Alba Graduate Business School) δίνοντας στους μαθητές απεριόριστη πρόσβαση σε μοναδικές υποδομές αιχμής, όπως η πρωτοποριακή Αίθουσα Προσομοίωσης Συναλλαγών, η βιβλιοθήκη JSB Library, η Αίθουσα Τέχνης, κ.ά, απολαμβάνοντας  ένα πολυδιάστατο και ποιοτικό σύστημα διδασκαλίας.

Σε αντίθεση με το πρόγραμμα φοίτησης του ελληνικού απολυτηρίου που η πρακτική των “ιδιαιτέρων” μαθημάτων είναι κάτι παραπάνω από δημοφιλής, στο IB DP δεν απαιτείται κάτι τέτοιο καθώς όλη η διαδικασία της μάθησης ολοκληρώνεται εντός σχολικού προγράμματος και ο μαθητής αφιερώνει προσωπικό χρόνο μελέτης ώστε να αφομοιώσει την διδαχθείσα ύλη. Η ανάγκη, λοιπόν, για ιδιαίτερα μαθήματα όχι μόνο δεν προκύπτει αλλά, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, μειώνει τον χρόνο διαβάσματος και προσωπικής ενασχόλησης του μαθητή με τα μαθήματα, λειτουργώντας ακόμα και ως τροχοπέδη στις σχολικές του επιδόσεις. Αν παρολαυτά, ο μαθητής αισθάνεται, ότι χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια και στήριξη με το πρόγραμμα σπουδών, εντός του Pierce οι καθηγητές είναι πάντα διαθέσιμοι μέσω των study sessions που λειτουργούν επιπλέον των ωρών διδασκαλίας, επιτρέποντας στις οικογένειες να μειώσουν την ιδιωτική διδασκαλία και να περιορίσουν τα πρόσθετα έξοδα.

Σε περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών, παρέχεται η δυνατότητα διαφοροποιημένης αλλα και εξατομικευμένης διδασκαλίας.

Το πρόγραμμα IB είναι πλήρως ενσωματωμένο στη σχολική ζωή. Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρει το Κολέγιο, επιλέγοντας από περισσότερους από 50 Oμίλους, πανελλήνιους ή ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και διεθνή προγράμματα.

Το Pierce θα προσφέρει 9 υποτροφίες με κριτήρια την επίδοση στις γραπτές εξετάσεις και την παρουσία του υποψηφίου στην προσωπική συνέντευξη.  Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για λήψη οικονομικής ενίσχυσης με κριτήριο την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Απόφοιτοι του IB DP του Pierce τυγχάνουν αναγνώρισης μέχρι και 8 μαθημάτων σε πολλά Αμερικανικά πανεπιστήμια, ενώ μέσω του προγράμματος υπάρχει και η δυνατότητα εισαγωγής σε δημόσια πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Κάντε στο παιδί σας ένα σπουδαίο δώρο για την εκπαίδευση του

Η παρακολούθηση του Διεθνούς Απολυτήριου του Pierce – Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι ένα πολύτιμο εφόδιο για μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή πορεία και μια εκπαιδευτική πρόταση που σέβεται πλήρως τις ανάγκες του μαθητή, ενώ προετοιμάζει τον αυριανό φοιτητή και κοινωνικά δραστήριο πολίτη του κόσμου.