Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους μαθητές που κατέκτησαν την 5η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπ. Ρομποτικής

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους μαθητές που κατέκτησαν την 5η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπ. Ρομποτικής

Τη μαθητική ομάδα Minders, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι μαθητές της Β’ λυκείου Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής και Θάνος Κοτσόκολος, μαζί με τον καθηγητή πληροφορικής και υπεύθυνο της ομάδας Δημήτρη Μωραΐτη, αφηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό την εμπειρία τους και του παρουσίασαν το «Project Airfield», με το οποίο έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 65 χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την ομάδα για την επιτυχία της, σημειώνοντας ότι έχουν πλέον γίνει παρεμβάσεις ώστε οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία να αποκτούν εξοικείωση με την πληροφορική και τις εφαρμογές της από πολύ μικρή ηλικία.

Μητσοτάκης για “Minders”: Έχουμε ελληνικά μυαλά που αναπτύσσουν προϊόντα παγκοσμίως ανταγωνιστικά

«Έχουμε στηρίξει πολύ τη ρομποτική, αρχίζει πια και μπαίνει ως πιλοτικό μάθημα σε πολύ μικρότερες βαθμίδες. Φαντάζομαι ότι δεν το περιμένατε, όταν ξεκινήσατε, ότι θα αρχίσει να διδάσκεται σε πολύ νεότερες ηλικίες στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Αλλά μάς κάνει πάντα πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση το πόσο πολύ και τα μικρά παιδιά αγκαλιάζουν τη ρομποτική», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που συνολικά η ρομποτική αρχίζει και μπαίνει δυναμικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Και το γεγονός ότι έχουμε διακρίσεις εντός αλλά και εκτός Ελλάδος είναι εξαιρετικά σημαντικό και νομίζω πιστοποιεί το πόσο πολύ αγαπάτε αυτό που κάνετε», πρόσθεσε.

Το καινοτόμο project των μαθητών που αξιοποιεί τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους μαθητές που κατέκτησαν την 5η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπ. Ρομποτικής

Το project αφορά την ανάπτυξη μιας εναέριας ανεμογεννήτριας, η οποία ίπταται χάρη σε μία κατασκευή που χρησιμοποιεί ήλιο. Η ανεμογεννήτρια αξιοποιεί τους πιο ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε υψόμετρα πάνω από το επίπεδο όπου φτάνουν οι τυπικοί πυλώνες που χρησιμοποιούνται στα αιολικά πάρκα. Στη συνέχεια, τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ένα θερμοκήπιο με αυτοματοποιημένες λειτουργίες, ενισχύοντας την αποτελεσματική πράσινη μετάβαση στον χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Οι τέσσερις μαθητές και ο κ. Μωραΐτης στάθηκαν στις ανάγκες του project από πλευράς προγραμματισμού, ενώ επισήμαναν ότι ιδιαίτερη σημασία είχε η και επιχειρηματική διάσταση του έργου, ώστε να αναπτυχθεί μία πρόταση η οποία είναι καινοτόμα μεν αλλά ταυτόχρονα έχει πρακτική χρησιμότητα.

Οι μαθητές μίλησαν στον Πρωθυπουργό για τις φιλοδοξίες τους και τις σπουδές που θέλουν να ακολουθήσουν και ο κ. Μητσοτάκης τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά εγχειρήματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 100 Ελληνόπουλα εμφάνισαν πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο – 9 νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο -Τι να προσέξουν οι γονείς

Πανικός από φωτιά σε σχολείο στην Αττική – Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Έκκληση: Η 14χρονη Δήμητρα διαγνώστηκε με ενδοκράνια υπέρταση και χρειάζεται τη βοήθειά μας