Η τάση για το πάτωμα που πρωταγωνιστεί στα μοντέρνα σπίτια

Κατά πάσα πιθανότητα όλοι έχετε συναντήσει σε κάποιο πάτωμα το σχέδιο herringbone ή αλλιώς «ψαροκόκαλο». Το συγκεκριμένο pattern είναι κλασικό και απ’ όσο φαίνεται η μόδα του δεν λέει να περάσει. Για του λόγου το αληθές, όχι απλά δεν περνάει, αλλά το συναντάμε όλο και συχνότερα σε πολλά μοντέρνα σπίτια!

Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με τα πατώματα παλαιότερων σπιτιών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα μοντέρνα σπίτια δεν μπορούν να επωφεληθούν από το πολύ κομψό αυτό pattern. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται η χρήση του «ψαροκόκαλου» σε πολλά μοντέρνα σπίτια, καθώς είναι κομψό, εύκολο στην τοποθέτηση και δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση με τα μοντέρνα έπιπλα.

Ένα μοντέρνο σπίτι μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον. Είναι ιδανικό για χώρους όπως η κουζίνα, καθώς δίνει μια πολύ όμορφη εναλλακτική σε σχέση με τα συνηθισμένα πλακάκια, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μπάνιο.

Φυσικά, το καθιστικό είναι από τους ιδανικότερους χώρους για να το χρησιμοποιήσει κάποιος, επειδή εμπλουτίζει τη διακόσμηση με μια νότα κομψότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.