Η υπεροχή της γαλλικής εκπαίδευσης σε ένα ελληνικό σχολείο υψηλών προδιαγραφών!

Μια γλώσσα που μιλιέται στις 5 ηπείρους, από περισσότερους από 220 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, είναι οπωσδήποτε μια γλώσσα που αξίζει να μάθει ένα παιδί, τόσο για να διευρύνει τους πολιτισμικούς του ορίζοντες, να νιώθει ακόμα περισσότερο πολίτης του κόσμου με ακόμα περισσότερες δυνατότητες επικοινωνίας, όσο και για να έχει ενδεχομένως μια μέρα την ευκαιρία να σπουδάσει σε κάποια από τα κορυφαία Πανεπιστήμια μιας χώρας μα μακρά και ηρωική ιστορία, μιας χώρας με το ωραιότερο ίσως σύνθημα από κάθε άλλη: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη».

Το όφελος του να εντρυφήσει το παιδί σας στη γαλλική εκπαίδευση, λοιπόν, δεν περιορίζεται στην άριστη διδαχή της Γαλλικής γλώσσας, αλλά και στην υιοθέτηση μιας ελεύθερης νοοτροπίας ζωής που θα το βοηθήσει να γίνει, μεγαλώνοντας ένας ολοκληρωμένος και ανεξάρτητος άνθρωπος. Όταν δε οι εκπαιδευτικές αυτές αρχές, συνδυάζονται με ένα άριστα οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών, εγκεκριμένο φυσικά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, νιώθει κανείς ασφάλεια για τις ισχυρές μορφωτικές βάσεις που θα αποκτήσει ο μαθητής.

Για τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας, απάντηση στην αναζήτηση ενός καλού γαλλικού σχολείου δίνει το “Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης”, το οποίο αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου γαλλικών σχολείων εγκεκριμένων από το γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Γνωρίστε το “Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης”

Η ιστορία του σχολείου είναι μακρόχρονη, πολυτάραχη και συμβολική: Το “Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης” ιδρύθηκε το 1906 και, φιλοξενώντας μαθητές Γυμνασίου, συνέχισε απρόσκοπτα τη λειτουργία του μέχρι το 1939. Η μεγάλη πυρκαγιά του 1917, προκάλεσε ζημιές, αλλά τα μαθήματα συνεχίστηκαν. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος επέφερε τη διάλυση του σχολείου -οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις το ανατίναξαν φεύγοντας από τη χώρα. Όμως το 1946 ανακατασκευάστηκε μερικώς και το 1961 επεκτάθηκε. Μια πυρκαγιά κατέστρεψε μερικώς το κτίριο 8 χρόνια μετά, όμως αναστυλώθηκε και πάλι και από το 1971 και μετά αποτελεί έναν πραγματικό εκπαιδευτικό πόλο έλξης.

Πλέον, το σχολείο υποδέχεται παιδιά ηλικίας από 2 έως 18 ετών, προσφέροντας εξ’ ολοκλήρου γαλλική εκπαίδευση, διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, πιστοποιημένο επίπεδο αγγλικών και παιδαγωγικό πρόγραμμα που διαμορφώνει υπεύθυνους πολίτες σε ασφαλείς εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης. Το κυριότερο: Προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, σε ένα διεθνές μα και οικογενειακό περιβάλλον.

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

Για τα πρώτα, κρίσιμα χρόνια της σχολικής ζωής, η επιλογή ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με σωστή οργάνωση και αρχές είναι κομβική για το μέλλον του παιδιού μας. To Νηπιαγωγείο του “Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης” αποτελεί την πρώτη καλή αρχή, αφού βασίζεται στις αρχές του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος και τη μετάδοση των αξιών του:

  • Εξωστρέφεια και σεβασμό της διαφορετικότητας
  • Ελευθερία, Αυτονομία και Αυτοπεποίθηση
  • Εξερεύνηση του κόσμου
  • Αλληλεγγύη και Αλτρουισμός

Έτσι, αφού το παιδί μας πάρει τις πολύτιμες αυτές βάσεις, μπορεί έτοιμο και αρκετά δυνατό πλέον, να κάνει τα πρώτα σταθερά του βήματα στο Δημοτικό. Η γαλλική εκπαιδευτική φιλοσοφία εμπλουτίζει και εδώ το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο εστιάζει στη γνωριμία με τον κόσμο που μας περιβάλλει, στην καλλιτεχνική εκπαίδευση (Εικαστικά και Μουσική), στη Φυσική Αγωγή, στην Αγωγή του Πολίτη, τις Επιστήμες και την Τεχνολογία, την Ιστορία, τη Γεωγραφία και την Ιστορία της Τέχνης.

Ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες του σημερινού μαθητή, οι γνωστικοί ορίζοντες του οποίου είναι εξαιρετικά διευρυμένοι, το σχολείο δίνει έμφαση σε διαθεματικά πρότζεκτ, αλλά και σε συναντήσεις με καλλιτέχνες και συγγραφείς με στόχο την ευαισθητοποιήση των μαθητών για το περιβάλλον, τον Άνθρωπο, την Ιστορία και τη Μνήμη.

Στόχος είναι, στο τέλος του Δημοτικού, κάθε παιδί, πέρα από πολύ ισχυρές γνωστικές βάσεις, να έχει και πολύ καλή γνώση της γαλλικής, ελληνικής και αγγλικής γλώσσας. Να είναι ήδη ένας πραγματικός πολίτης του κόσμου!

Γυμνάσιο και Λύκειο

Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά στον έφηβο μαθητή του “Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης”, ο οποίος με τα πρώτα του βήματα στο Γυμνάσιο αρχίζει να προετοιμάζεται για το γαλλικό Απολυτήριο. Το δίπλωμα αυτό, δίνει αυτόματα στον απόφοιτο πρόσβαση σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους στη Γαλλία, μα και σε όλο τον κόσμο.

Ο πήχης του επιπέδου σπουδών στις ηλικίες αυτές είναι αξεπέραστος: Οι μαθητές κάνουν μάθημα σε σύγχρονες τάξεις προσαρμοσμένες στην ψηφιακή εποχή. Η δε διδασκαλία -με βιβλία και ψηφιακό υλικό- παρέχεται από ομάδα εκπαιδευτικών με υψηλά προσόντα και κίνητρα.

Έμφαση, φυσικά, δίνεται και στα διά ζώσης μαθήματα, τα οποία προσφέρουν στον μαθητή πολύτιμες “βουτιές” στη γνώση, καλώντας τον να συμμετέχει με προσωπική ερευνητική εργασία στη βιβλιοθήκη του σχολείου, που ενισχύει την αυτονομία και τη μεθοδικότητα και που αξιολογείται από εκπαιδευτικούς στη Γαλλία. Οι εμπειρίες αυτές και οι ικανότητες που χτίζουν στο παιδί αποτελούν το κλειδί της μελλοντικής του επιτυχίας.

Τι αναφέρουν γονείς των οποίων τα παιδιά φοίτησαν στο “Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης”

Τα επαινετικά σχόλια και οι διθυραμβικές κριτικές αποφοίτων του σχολείου και των ίδιων των γονιών τους, αποτελούν τρανταχτή απόδειξη της υπεροχής του:

• “η ποιότητα του διδακτικού προσωπικού, εκπαιδευμένου στις γαλλικές παιδαγωγικές μεθόδους”

• “το άνοιγμα προς τον κόσμο μέσω της διδασκαλίας των γλωσσών και της ποικιλομορφίας της προέλευσης των μαθητών”

• “ο πλούτος και η αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος”

• “τα ολιγομελή τμήματα που δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης παρακολούθησης του κάθε μαθητή”

• “η συστέγαση με το Γαλλικό Ινστιτούτο, που προσφέρει στους μαθητές πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων”

Δεδομένου, ότι δεν χρειάζεται να είναι το παιδί μας δίγλωσσο για να φοιτήσει στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, αδράξτε την ευκαιρία και κλείστε ένα ραντεβού για να το γνωρίσετε από κοντά και να διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αυτό είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα βοηθήσει τον μικρό σας μαθητή να “ανθίσει”.

 

Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες-Εγγραφές: 2310 821 231, info@ift.gr

Fb Page: facebook.com/gallikosxoleiothess/