Ηλιόφωτο: Ένα σχολείο σαν ζεστή, φωτεινή αγκαλιά για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ο παιδικός σταθμός «ΗΛΙΟΦΩΤΟ» εδώ και 32 συνεχόμενα σχολικά έτη αποτελεί στη Νεάπολη της Νίκαιας μια ζεστή, φωτεινή αγκαλιά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Απευθύνεται σε ηλικίες μεταβρεφικές, προ-προνηπιακές, προνηπιακές και νηπιακές, ενώ συμμετέχει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν στα άριστα παιδαγωγικά προγράμματά του.

Σε έναν νέο χώρο, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ζεστή, χαρούμενη ατμόσφαιρα, υποδέχεται τους μικρούς μαθητές χαρίζοντάς τους ώρες δημιουργικής απασχόλησης και πολλή αγάπη και διάθεση από τις δασκάλες να μεγαλώσουν ολοκληρωμένα παιδιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού Ηλιόφωτο

Το πρόγραμμα του Ηλιόφωτου αναπτύσσει τη νοημοσύνη, την υπευθυνότητα και καλλιεργεί τη φαντασία, τη συνεργασία και την αντίληψη, βοηθώντας τους αυριανούς πολίτες ν’ αποκτήσουν από σήμερα τις σωστές βάσεις.

Σε αυτό περιλαμβάνεται ποικιλία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, όπως αρμόζει ανάλογα στην αντίστοιχη ηλικία:

Συζητήσεις διάφορων θεμάτων με σκοπό την τήρηση κανόνων στους διάλογους.

Ανάγνωση παραμυθιών

Χειροτεχνικές εργασίες με ποικιλία υλικών και με οδηγό τη δημιουργική φαντασία.

Κουκλοθέατρο

Δραματοποίηση

Θεατρικό παιχνίδι

Μουσικοκινητική αγωγή

Αισθητηριακές ασκήσεις με σκοπό το “άνοιγμα” των αισθήσεων καθώς και της ευαισθητοποίησης και της δεκτικότητας ώστε μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσουν τα παιδιά βασικές γνώσεις.

Ζωγραφική

Εκπαιδευτικά puzzle

Συστηματική διδακτέα ύλη που δίνεται στο κάθε τμήμα σε βιβλίο εργασιών και ασκήσεων.

Επαφή με την αγγλική γλωσσά.

Ακόμα, παρέχονται ευκαιρίες ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής μόρφωσης των παιδιών σε:

• Επισκέψεις παιδικών μουσείων

• Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους

• Επισκέψεις σε βιωματικά πάρκα

• Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Ηλιόφωτο γίνονται δεκτά παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 2 ½ ετών μέχρι 6 ετών, οπότε και προετοιμάζονται κατάλληλα για να ξεκινήσουν το Νηπιαγωγείο.

Η χρονική διάρκεια λειτουργίας του σταθμού είναι 11μηνη, από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο, με σίτιση και δυνατότητα μεταφοράς με σχολικό λεωφορείο από τις 7.00 – 17.00 μμ (εφόσον οι γονείς το επιθυμούν).

Πρότυπος Παιδικός Σταθμός Ηλιόφωτο

Ομήρου 59, Νεάπολη – Νίκαια, τηλ. 2104959213

www.iliofoto.gr

Facebook page: Ηλιόφωτο