«Ήταν ένα μικρό χαρτάκι»: Μια τρυφερή κουκλοθεατρική παράσταση μαζί με ένα εργαστήρι στις «Φιγούρες & Κούκλες» (από 6/11)

Το παραμύθι της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» παρουσιάζει για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις η Αλεξία Αλεξίου, στις νέες «Φιγούρες & Κούκλες».

Ένα χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι του και στην πόλη, προσπαθώντας να αποφασίσει τι δουλειά θα κάνει όταν μεγαλώσει. Συζητάει σχετικά με τους γονείς, τους παππούδες, τους δασκάλους του, αλλά και τον κόσμο γύρω του.

Οι προτάσεις τους είναι ελκυστικές, πειστικές, αλλά το χαρτάκι για να αποφασίσει θέλει πρώτα να γνωρίσει όλες τις προοπτικές. Γι’ αυτό συνεχίζει τη διαδρομή του ώσπου να ανακαλύψει εκείνο που θα του δίνει χαρά οδηγώντας το ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Πρόκειται για μία παράσταση κουκλοθέατρου με μικτές τεχνικές. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και παράλληλα με τη διασκέδαση που προκύπτει από τις αστείες φιγούρες και τους έξυπνους διαλόγους, τα πρωτότυπα τραγούδια και τις μουσικές, θέλει στην εποχή της τεχνολογίας, να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο του χαρτιού, να τους γνωρίσει την ιστορία του, τις χρήσεις του, τις ποιότητες και τα είδη χαρτιού και ταυτόχρονα να τα εισάγει στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Μία παράσταση με πολύ κέφι, μουσική, χρώματα!

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ακολουθεί εργαστήρι μικρής διάρκειας με τους μικρούς μας φίλους

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Παρούση
Μουσική: Νικόλας Τσαφταρίδης
Στίχοι: Μαργαρίτα Κουλεντιανού
Εμψύχωση: Αλεξία Αλεξίου

 Για παιδιά άνω των 4 –

«ΚΟΥΚΛΟΘΕARTΙΖΟΜΑΣΤΕ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μετά το πέρας της παράστασης και με αφετηρία έμπνευσης το παραμύθι, θα πραγματοποιείται δωρεάν εργαστήριο κατασκευής των ηρώων του χαρτοβασίλειου. Οι μικροί θεατές θα φτιάξουν κούκλες τους ήρωες της χάρτινης ιστορίας μας και θα τις εμψυχώσουν παίζοντας. Η καλλιτεχνική δράση «ΚουκλοθεARTιζόμαστε», υλοποιείται από το ΚουκλοΘέατρο Αλεξίας Αλεξίου και τις «Φιγούρες & Κούκλες» και τελεί υπό την Αιγίδα και την συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Τα εργαστήρια αποτελούν ένα μέρος της δράσης.

Πληροφορίες, Κρατήσεις σχολείων για καθημερινές: Τηλ. 210 3227507 / 6937714733, www.fkt.gr

Eισιτήριο παράστασης: 8 ευρώ /άτομο.

Προπώληση: Viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theater/htan-ena-mikro-xartaki-kuklotheatro-aleksias-aleksiu

Ημερομηνία:

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή 6/11, στις 12.00.

Παραστάσεις: ΚΥΡΙΑΚΗ 6, 13, 20, 27/11 στις 12.00. Διάρκεια: 50 ΄.

Εργαστήρια: ΚΥΡΙΑΚΗ 6, 13, 20, 27/11, 13.00-13.30. Διάρκεια: 30 ΄.

Φιγούρες και Κούκλες-Νέος Χώρος

Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο

στάση ΤΡΑΜ “Αμφιθέας”)

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Συνέλαβαν για παιδική πορνογραφία γνωστό συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας – Προφυλακίστηκε στην Τρίπολη

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Μνημεία την Κυριακή 6 Νοεμβρίου!

Παιδιά, πάρτε το αγαπημένο σας λούτρινο κουκλάκι και ελάτε στο Μουσείο Φωταερίου