Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο (26/1) – Πού θα είναι κλειστά

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο (26/1) - Ποια θα είναι κλειστά

Με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες ώρες αλλά το δριμύ ψύχος και τον παγετό να παραμένουν και αύριο, Τέταρτη, ένα ζήτημα που μένει να διευκρινιστεί, καθώς απασχολεί χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα και την Τρίτη κλειστά παρέμειναν σχολεία σε πολλές περιφέρειες της χώρας που αντιμετώπιζαν προβλήματα από την κακοκαιρία με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr αρκετοί δήμοι που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να πάρουν απόφαση για μη λειτουργία σχολικών μονάδων την Τετάρτη.

Πού θα είναι τα σχολεία κλειστά

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις  παρατείνεται η αργία για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου σε Αττική, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες και στις  Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα. Από τη στιγμή που παρατείνεται η αργία, τα σχολεία συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά στις ανωτέρω περιφέρειες  – περιφερειακές ενότητες και δεν πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση. Νέες ανακοινώσεις για το τι μέλει γενέσθαι με την λειτουργία των σχολείων και τηλεκπαίδευση θα υπάρξουν αύριο.

Δ. Ναυπλιέων

Με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη ως προληπτικό μέτρο. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στους Δήμους Αλμυρού και Ν. Πηλίου

Με αποφάσεις που έλαβαν οι δήμαρχοι Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου, κ.κ.  Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Μιχάλης Μιτζικός αντίστοιχα, όλα τα σχολεία στους δύο Δήμους θα παραμείνουν και αύριο κλειστά, λόγω καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα του παγετού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Δομοκός: Τα σχολεία κλειστά μέχρι την Παρασκευή

Με απόφαση του Δημάρχου Δομοκού Χαράλαμπου Λιόλιου, δε θα ανοίξουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο του, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο κ. Λιόλιος στην απόφαση του υπολόγισε, εκτός των δύσκολων καιρικών συνθηκών και την πανδημία που εξαπλώνεται ραγδαία μέσω των σχολικών κοινοτήτων.

Η απόφαση:

«Ο Δήμαρχος Δομοκού αποφασίζει τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δομοκού, από την Τετάρτη 26 έως Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, λόγω παγετού και συνθηκών κορωνοϊού που επικρατούν στην περιοχή».

Δ. Λεβαδέων

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 στο Δήμο Λεβαδέων.

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία στη Χίο

“Με δεδομένη την επικράτηση σφοδρού ψύχους και με προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια των παιδιών”, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χίο θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Χίου, εξαιρούνται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠμεΑ που θα λειτουργήσουν προαιρετικά για όποιον γονέα επιθυμεί.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Ηλεία

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, παρατείνεται μέχρι και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, η αναστολή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, της Π.Ε Ηλείας.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες προγνώσεις για τον καιρό, ο ισχυρός παγετός κατά τις πρωινές ώρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν και αύριο, δεδομένα τα οποία, σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, θα δυσχέραιναν τις μετακινήσεις καθώς και την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη – κατόπιν επικοινωνίας του κ.Γιαννόπουλου – και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργου Φωτεινόπουλου και Νίκου Κλάδη αντίστοιχα.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Αχαΐα

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανακοινώνεται ότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών παρατείνεται η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας και για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ικαρία: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη 25/1

Αύριο Τετάρτη τα σχολεία σε ολόκληρη την Ικαρία δεν θα λειτουργήσουν κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Ικαρίας και του ΥΠΑΙΘ.

Εορδαία: Κλειστά για τρίτη ημέρα τα σχολεία

Ούτε και αύριο Τετάρτη, 26-1-2022, θα λειτουργήσουν τα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Εορδαίας, εξ αιτίας του ολικού παγετού, των προβλημάτων από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών. Εκτός λειτουργίας και οι Δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί, όπως και το Δημόσιο ΙΕΚ Πτολεμαΐδας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

Σαμος: Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία του νησιού

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του νησιού μετά την κοινή νέα απόφαση των δύο δημάρχων της Σάμου.

Συγκεκριμένα τόσο ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος όσο και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης έλαβαν τη σχετική απόφαση λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν και καθιστούν δύσκολη από την μία την πρόσβαση των παιδιών αλλά και τη διενέργεια από την άλλη των μαθημάτων λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοιού που επιβάλλουν καλό αερισμό του χώρου με ανοιχτά παράθυρα.

Να σημειωθεί πως αν οι κακές καιρικές συνθήκες συνεχίσουν να υπάρχουν τότε η αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων ασκείται από την Περιφερειακή Ενότητα.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημητρίου Νασίκα, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Όλη την εβδομάδα κλειστά σχολεία, παιδικοί και ΚΔΑΠ στο Δήμο Λοκρών

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Λοκρών  από τη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Επιπλέον, τις ίδιες μέρες δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και δεν θα γίνουν τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης.

Κλειστά και αύριο Τετάρτη τα σχολεία του Δήμου Ξάνθης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη τα σχολεία στον Δήμο Ξάνθης. Ειδικότερα, με απόφαση του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν κατά τις πρωινές ώρες.

Δ. Φλώρινας: Κλειστά αύριο τα σχολεία

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της μη ολοκλήρωσης του δευτεροβάθμιου ελέγχου των κτηρίων.

Κλειστά τα σχολεία και στους Δήμους Καμένων Βούρλων & Αμφίκλειας – Ελάτειας

Η κακοκαιρία «Ελπίς» χτύπησε με σφοδρότητα και το Δήμο Καμένων Βούρλων και οδήγησε το Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη να ανακοινώσει ότι δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην περιοχή του έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Η ανακοίνωση:

«Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο μας εξαιτίας της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ», και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για παγετό τις αμέσως επόμενες ημέρες Αποφασίζει Οι σχολικές μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, θα παραμείνουν κλειστές από την Τετάρτη 26 έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022».

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, καθώς και εκεί για να προστατευθούν μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί, με απόφαση της Δημάρχου Αθανασίας Στιβακτή, δε θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή τα σχολεία και οι υπόλοιπες δομές εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση:

«Η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας

Αποφασίζει

Την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Παιδικών Σταθμών καθώς και των Δομών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόληση (ΚΔΑΠ) του Δήμου μας , από την Τετάρτη 26101/2022 -έως και την Παρασκευή 28/01/2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας μαθητών, γονέων, διδακτικού και λοιπού προσωπικού».

Κλειστά στο Δήμο Βόλβης

Δε θα λειτουργήσουν και αύριο δια ζώσης όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Βόλβης, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή.

Κλειστά τα σχολεία στη Μυτιλήνη

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, συμπεριλαμβανομένων του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Εσπερινού ΕΠΑΛ”.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία που θα είναι ανοιχτά

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας όσοι μαθητές πάνε σχολείο αύριο στο σχολείο θα πρέπει να υποβληθούν στο self test και να υποβάλλουν το αποτέλεσμα στην σχετική πλατφόρμα. 

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Δήμος Βόλου: Ανοιχτά αύριο τα σχολεία πλην Πορταριάς

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, μετά και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, αύριο Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω παγετού, μόνο τα σχολεία στην Πορταριά.

Καστοριά : Στις 10:00 τα μαθήματα στον Δήμο Καστοριάς- στις 9:15 στο Άργος Ορεστικό

Στις 10:00 θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία στον Δήμο Καστοριάς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, με απόφαση του Δημάρχου. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, όπως και το ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού, αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Στις 10 τα σχολεία στην Μακρακώμη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μακρακώμης και την απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Χαντζή. «Οι Σχολικές μονάδες του Δήμου μας (Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 10:00 το πρωί λόγω επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός)»

Ανοικτά τα σχολεία του Δ. Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του, θα λειτουργήσουν και πάλι κανονικά από την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022. Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης, από την ίδια ημέρα, οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, καθώς και οι δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου.

Στις 9 τα σχολεία στο Δ. Καρπενησίου

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στις 9:00 π. μ. Στο κανονικό τους ωράριο θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Στις 09:00 το κουδούνι σε Σιθωνία και Κιλκίς

Στις 09:00 θα χτυπήσει αύριο το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του δήμου Σιθωνίας και Κιλκίς, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή.

Μια ώρα αργότερα θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στην Ελασσόνα

Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας Ν. Γάτσα και αύριο Τετάρτη 26 του μηνός, η προσέλευση των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες, τόσο της Α/βάθμιας όσο και της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελασσόνας, θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί για την αποφυγή προβλημάτων, δεδομένων των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που θα επικρατούν κατά τις πρωινές ώρες. Η απόφαση αφορά και τη λειτουργία όλων των Παιδικών Σταθμών του δήμου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλεισμένο από τα χιόνια το Παίδων Πεντέλης – Τι θα γίνει με τα παιδιά

Στον ανακριτή ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για βιασμό – Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του

“Σταματήστε να παραγγέλνετε!”: Διανομέας πέφτει με το μηχανάκι και χρήστες των social media τον ειρωνεύονται!

Περιφέρεια Αττικής: Η ανακοίνωση για τα σχολεία (26/1)- Τι ισχύει για παιδικούς/βρεφονηπιακούς