“Καλό καλοκαίρι!”: Αυτά είναι τα βιβλία δραστηριοτήτων που θα κρατήσουν τα παιδιά σε επαφή με όσα έμαθαν στο σχολείο

Η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και τα πιτσιρίκια είναι πλέον ελεύθερα να απολαύσουν τις χαρές του καλοκαιριού.

Η ανεμελιά των διακοπών, οι βουτιές στην θάλασσα, το ασταμάτητο παιχνίδι με τους φίλους και η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας από τις σχολικές υποχρεώσεις κρύβουν μια “παγίδα”. Το να χάσει το παιδί την επαφή με τις γνώσεις που κατέκτησε στο σχολείο.

Φέτος που τα σχολεία έμειναν κλειστά τουλάχιστον 2 μήνες λόγω κορωνοϊού και τα μαθήματα “πήγαν” πίσω, είναι πιο επιτακτική ανάγκη από τοτέ, να χαρίσετε στα παιδιά σας βιβλία δραστηριοτήτων που αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να κάνουν επανάληψη στην ύλη που διδάχθηκαν.

Πρόκειται για ευχάριστα βιβλία που τα παιδιά μπορούν να καταπιαστούν με τις ασκήσεις και τις δραστηριότητες από όποιο κεφάλαιο επιθυμούν. Μπορούν να παραλείψουν σελίδες αν δεν έχουν κέφι να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις ή όταν πάλι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν μέσα στην ημέρα μπορούν να κάνουν παραπάνω από μια σελίδα δραστηριοτήτων ημερησίως.

Μπορούν να τα παίρνουν μαζί τους στην παραλία κάτω από την ομπρέλα ή κάτω από το μαξιλάρι τους όταν δεν τους παίρνει ο ύπνος τα μεσημέρια.

Τα βιβλία αυτής της κατηγορίας έχουν στόχο να κρατήσουν τα παιδιά σε εγρήγορση τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να τα κουράσουν, εστιάζοντας στα σημαντικά γνωστικά θέματα της τάξης που μόλις τελείωσαν.Πρόκειται για μια δοκιμασμένη μέθοδο που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών προετοιμάζοντάς τα ομαλά για τη μετάβαση στη νέα σχολική χρονιά. Τα εν λόγω βιβλία απευθύνονται τόσο στα παιδιά Νηπιαγωγείου όσο και στα παιδιά των τάξεων του Δημοτικού.

Φέτος, το καλοκαίρι παίζουμε…διασκεδάζουμε…αλλά και μαθαίνουμε!

Εμείς για ακόμη μια χρονιά εμπιστευόμαστε τη σειρά “Καλό Καλοκαίρι!” που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά βιβλίων για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς συνδυάζει τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργίας με τη γνώση και τη μάθηση.

Στις σελίδες των βιβλίων, ο μικρός μαθητής θα βρει ποικίλες εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες μέσω των οποίων δημιουργεί, ανακαλύπτει, μαθαίνει και συγχρόνως ψυχαγωγείται. Κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, αινίγματα, ασκήσεις ζωγραφικής, μαθηματικοί γρίφοι, παραμύθια, γλωσσικές ασκήσεις επιστρατεύονται για να ακονίσει το παιδί το μυαλό του, να αναπτύξει τη λογική σκέψη, την παρατηρητικότητα καθώς και να μάθει να κάνει συλλογισμούς.

Εκτός από τα παιδιά του Δημοτικού, τα βιβλία της σειράς θα φανούν χρήσιμα και στα προνηπιακιά και τα νηπιάκια ενόψει της μετάβασης σε άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι λιλιπούτειοι αναγνώστες 3 έως 5 ετών θα κάνουν μεταξύ άλλων επανάληψη στα Γράμματα, τους Αριθμούς, τις χωροχρονικές έννοιες και τα χρώματα ενώ τα νηπιάκια που ετοιμάζονται για την Α Δημοτικού θα εξασκηθούν στα σχήματα, τις δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας, την αντίληψη και οργάνωση του χώρου, την αναγνώριση και γραφή των γραμμάτων καθώς και στη χρήση απλών λέξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασκήσεις και το περιεχόμενο των βιβλίων της σειράς είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού και σε καμία περίπτωση δεν θα δυσκολέψουν το παιδί να τις λύσει.

Φτάνοντας στο τέλος κάθε βιβλίου τα παιδιά θα έχουν ξαναθυμηθεί όλα όσα έμαθαν στο σχολείο μέσα από μια διαδικασία άκρως παιγνιώδη και διασκεδαστική, που σε καμιά περίπτωση δεν τα καταπιέζει.

Καλές διακοπές!