Καλοκαίρι 2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις παιδιών μέσω e-ΕΦΚΑ

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2020-15/7/2020) για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Στις παιδικές κατασκηνώσεις αναμένεται να φιλοξενηθούν 36.708 παιδιά ασφαλισμένων. Ειδικότερα πρόκειται για τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων 15 τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, τ. ΤΑΞΥ, τ. ΤΥΔΚΥ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, τ. ΕΤΑΑΤΠΔΑ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, , τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, τ. ΤΠΔΕ και τ. ΤΑΠΙΤ), όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2020.

Ποια παιδιά ασφαλισμένων δικαιούνται συμμετοχή

α) Για 31.910 παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων ήτοι: «οι ασφαλισμένοι του τ. ΤΑΞΥ, οι ασφαλισμένοι του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Περιφερειακών Διευθύνσεων του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑΤΠΔΑ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΑΕΕ, οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, οι ασφαλισμένοι του τ. ΤΠΔΕ και οι ασφαλισμένοι του τ. ΤΑΠΙΤ» υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2020.

β) Για 30 παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων και υπαλλήλων του Οργανισμού με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.γ) Για 4.768 παιδιά δικαιούχων υπαλλήλων και συνταξιούχων του τ. ΕΦΚΑ νυν e- ΕΦΚΑ, καθώς και οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι υπάλληλοι του τ. ΕΤΕΑΕΠ νυν e- ΕΦΚΑ.

Πώς γίνεται η υποβολή των αιτήσεων

Η υποβολή της αίτησης γίνεται μέχρι την Παρασκευή 26/6/2020, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.Λόγω της φετινής μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα την Τρίτη 30/6/2020 οπότε και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή.

Ακολούθως την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για τις 3 επόμενες περιόδους καθώς και για την 5η περίοδο (1-15 Σεπτεμβρίου) που αφορά σε παιδιά με Αναπηρία.