Κίνδυνος θάνατος τα θαλάσσια ρεύματα σε δημοφιλή παραλία της Φθιώτιδας – Τι να προσέχουν οι λουόμενοι

Σε μια απίστευτη περιπέτεια εξελίχθηκε το χθεσινό απογευματινό μπάνιο μιας 70χρονης γιαγιάς παρέα με τα τρία εγγονάκια της ηλικίας από 9 έως 13 ετών στην παραλία στο Ασπρονέρι στα Καμένα Βούρλα.

Τα θαλάσσια ρεύματα τους παρέσυραν στα βαθιά και δεν μπορούσαν να βγουν στην ακτή

Γιαγιά και εγγονάκια που ήταν Ούγγροι τουρίστες και δεν γνώριζαν ότι η εν λόγω παραλία έχει θαλάσσια ρεύματα, ξανοίχτηκαν ανέμελοι στα βαθιά και δυστυχώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ορμή της θάλασσας που δεν τους επέτρεπε να βγουν στην στεριά.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr ένας λουόμενος κατάλαβε ότι η γιαγιά και τα εγγονάκια της βρισκόταν σε δυσχερή θέση και ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και σε 10 λεπτά ένα ερασιτεχνικό ταχύπλοο σκάφος που μεταξύ άλλων ειδοποιήθηκε από τους λιμενικούς, είχε ήδη περισυλλέξει τα άτομα.

Γιαγιά και εγγόνια μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους και με ασφάλεια στη στεριά, ενώ αρνήθηκαν να διακομιστούν στο Κέντρο Υγείας για περαιτέρω ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β’ ΛΤ του Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

Τι πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε σε θαλάσσια ρεύματα

Όσο δεινοί κολυμβητές κι αν είμαστε, εάν βρεθούμε σε θαλάσσιο ρεύμα θα πρέπει να το ακολουθήσουμε, διαφορετικά εάν κολυμπήσουμε κόντρα σε αυτό, τότε γρήγορα θα εξαντληθούμε. Κολυμπάμε διαγώνια προς την ροή του ρεύματος και προς την έξοδό του ούτως ώστε να ξεφύγουμε και να επιστρέψουμε με ασφάλεια στη στεριά.