Καμπανάκι κινδύνου από τον ΕΟΦ για 2 σκευάσματα – Δείτε για ποια πρόκειται

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης της παρτίδας 1095345 του μη γνωστοποιημένου συμπληρώματος διατροφής BioTech USA BLACK BLOOD EXTREME PRE-WORKOUT SHOT της εταιρείας BioTech USA Kft, Ουγγαρίας, μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία Larginine alpha ketoglurate ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Δείτε το κείμενο της ενημέρωσης εδώ

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν PWO-MAX Kiwi Strawberry το οποίο πιθανόν να κυκλοφορεί στην Ευρώπη – επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα – σαν συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με την ετικέτα του, περιέχει την μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylamine (DMAA) ουσία που περιλαμβάνεται στον απαγορευμένο κατάλογο αντιντόπινγκ της WADA. Σε έλεγχο δείγματος βρέθηκε να περιέχει την μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylbutylamine (DMBA) ουσία ντόπιγκ συνθετικά παραγόμενη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της WADA. Οι ουσίες αυτές μαζί με την καφεΐνη ουσία που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του χρήστη.

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Prime Nutrition, ΗΠΑ.
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δείτε το κείμενο της ενημέρωσης εδώ

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και εφήβων από ανεξήγητα αίτια – Η εξήγηση του ιατροδ. Λέων

Δολοφονία 17χρονης Νικολέτας: “Τη σκότωσα γιατί μίλησε άσχημα για το κοράνι” λέει ο Πακιστανός

Βιταμίνη Ε: 5 τρόφιμα που την περιέχουν σε αφθονία και η σωστή δοσολογία