Καπραβέλος: “Φοβάμαι για το τρίτο κύμα του ιού που έρχεται – Το άνοιγμα των σχολείων θα πιέσει το σύστημα Υγείας”

Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού δεν είναι μια πιθανότητα, είναι μια πραγματικότητα που ήδη τη βιώνουν στις χώρες της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως. Τελευταίες ειδήσεις από το το εξωτερικό κάνουν λόγο για άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας λόγω του νέου στελέχους του κορωνοϊού που έχει πλήξει τη χώρα.

Σχετικά άρθρα: Η Παιδίατρος Α. Παρδάλη δίνει χρήσιμες οδηγίες προς τους γονείς εν όψει του ανοίγματος των σχολείων

Μιλώνοντας σήμερα το πρωί στον Alpha ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ “Παπανικολάου” αφενός μίλησε για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στις ΜΕΘ της πόλης σήμερα, τονίζοντας όμως ότι με τίποτα δεν θα ήθελε να ξαναζήσουν στη Θεσσαλονίκη τις εικόνες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου: “Η αποκλιμάκωση ήταν ιδιαίτερα αργή, τώρα όμως η σταθερή κατάσταση της μείωσης των εισαγωγών είναι καθαρή και θέλουμε να παραμείνει αυτή η εικόνα. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ για το τρίτο κύμα του κορωνοϊού. Θα είναι σφοδρό αν δεν προσέξουμε. Το ότι θα έρθει είναι σίγουρο. Είναι μπροστά μας και επ’ ουδενί θέλουμε να να έχουμε τον Μάρτη εκατόμβη νεκρών”.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ποια είναι η άποψη του γιατρού; “Φοβόμαστε ότι το άνοιγμα των σχολέιων θα αυξήσει την κινητικότητα γενικά στην κοινότητα και είναι κάτι που δεν θέλαμε να συμβεί τώρα, πριν έχουμε το αποτύπωμα των γιορτών στα νούμερα των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων. Η κυβέρνηση με τα μέτρα, που είναι λίγο ακορντεόν, έχει μπερδέψει τον κόσμο, ο οποίος έτσι αποφασίζει να είναι πιο χαλαρός. Η οριζόντια επαναλειτουργία των σχολείων δεν θα βοηθήσει. Το άνοιγμα των σχολείων θα πιέσει το σύστημα Υγείας”, καταλήγει ο κ. Καπραβέλος.