Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα – Το γλυκό σνακ που θα προσφέρει στα παιδιά όση ενέργεια χρειάζονται

Οι ξηροί καρποί αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, φυτικών πρωτεϊνών, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών.

Η κλινική διατροφολόγος -διαιτολόγος, Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου (somaygies.gr), σημειώνει ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και δεν θα πρέπει να διστάζουμε να τους καταναλώνουμε σαν σνακ και να τους χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνταγές, αφού εκτός από γευστικοί, είναι και ωφέλιμοι για το σώμα και για την υγεία μας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για ένα σνακ που θα αγαπήσουν τα παιδιά και θα τους προσφέρει όση ενέργεια χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στην απαιτητική καθημερινότητά τους.

Υλικά:

  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν, αλλά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέσα στο μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης , με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή.

Μόλις κρυώσουν οι ξηροί καρποί, θα έχουν ενωθεί σε ενιαίο κομμάτι. Τους σπάμε σε μικρότερα κομμάτια, και τα βουτάμε στην κουβερτούρα. Τινάζουμε τα κομμάτια για να πέσει η περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και είναι έτοιμοι.