“Καρτ ποστάλ & Αφίσες”: Ένα εργαστήρι για να γνωρίσουμε οικογενειακώς το Bauhaus στη Δημοτική Αγοράς Κυψέλης (8/11)

Γονείς και παιδιά άνω των 8 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το καλλιτεχνικό ρεύμα Bauhaus συμμετέχοντας στο διαδραστικό εργαστήρι “Καρτ ποστάλ & Αφίσες” που θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 13:00 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.

Ένα διαδραστικό εργαστήρι για το Bauhaus

Η σχολή του Bauhaus μετέφερε μια νέα καλλιτεχνική ιδέα που βασίζεται σε απλά στοιχεία. Τα πρώτα αποτελέσματα της σχολής επρόκειτο να παρουσιαστούν στην Βαϊμάρη το 1923. Για αυτό τον λόγο οι σπουδαστές του Bauhaus σχεδίασαν αφίσες και καρτ ποστάλ, στις οποίες παρουσίαζαν τη Σχολή τους, με στόχο να προβάλουν τόσο την έκθεση, όσο και την ίδια την ιδέα της Σχολής.

Σε αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν, με βάση τις αφίσες και τις καρτ ποστάλ του 1923, την τέχνη της αφίσας, τη γραφιστική στη διαφήμιση και την τυπογραφία στο πλαίσιο του Bauhaus. Στο επόμενο βήμα, θα σχεδιάσουν δικές τους καρτ ποστάλ και αφίσες για να παρουσιάσουν και να προβάλουν το σχολείο τους ή ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός.

Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις – όλοι μπορούν να λάβουν μέρος!

Το εργαστήριο το διευθύνουν οι Nadine Noske και Κλαίρη Σιακαγιάννη.

Δηλώστε συμμετοχή!

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σύμφωνα με όλες τις οδηγίες τήρησης της δημόσιας ασφάλειας και υγείας των επισκεπτών μας. Για τον λόγο αυτό, οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de

Για οικογένειες με παιδιά μεταξύ 8-12 ετών

Πότε: Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, 11:00 – 13:00

Δημοτική Αγορά Κυψέλης,

Φωκίωνος Νέγρη 42