Καταγγελία για το 36ο Δημ. Σχ. Αθηνών: “Τσιμέντα έπεσαν εν ώρα διαλείμματος στα πόδια μαθητών”

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια και κάθε μέρα που περνά χωρίς να γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση για την αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Έπεσαν τα τσιμέντα την ώρα του διαλείμματος στο προαύλιο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Δήμου Αθηναίων, Αντικαπιταλιστική Επιτροπή,  αποκαλύπτει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο 36ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ” Έπεσαν τα τσιμέντα την ώρα του διαλείμματος στα πόδια των μαθητών στο 36ο ΔΣ Αθήνας στα Εξάρχεια και από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός τους. Το πρόβλημα χρονίζει, οι σοβάδες αποκολλούνται, τα σίδερα χάσκουν προκλητικά και η δημοτική αρχή αδιαφορεί κατ’ επανάληψη.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ” Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  αγωνίζεται με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, υπογραφές, να «πείσει» για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες επισκευές αλλά ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών επί δημαρχίας Μπακογιάννη όπως και επί δημαρχίας Καμίνη, Γ. Αποστολόπουλος κωφεύει όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο που η έλλειψη συντήρησης των σχολικών κτηρίων οδηγεί σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις όπως αυτή που έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 36ου ΔΣ.

Ως πότε οι μαθητές θα στοιβάζονται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια;

Η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της πόλης μας είναι κτήρια που κτίστηκαν πριν πολλές δεκαετίες, με δομικά προβλήματα και χρόνια έλλειψη έργων συντήρησης από τη δημοτική αρχή. Σε αρκετά από αυτά, οι συνθήκες στέγασης είναι απαράδεκτες και τις έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι σύλλογοι γονέων.

Το θέμα γίνεται ακόμα σοβαρότερο γιατί η δημαρχία Μπακογιάννη ενώ αρνείται να προχωρήσει στα αναγκαία έργα, την ίδια στιγμή δια μέσου των σχολικών επιτροπών στις οποίες έχει την πλειοψηφία, υποχρεώνει τα σχολεία να χρησιμοποιήσουν χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που προορίζονται για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, ώστε να γίνουν συντηρήσεις στα κτήρια ενώ το ειδικό κονδύλι (ΣΑΤΑ) που υπάρχει ειδικά για τις επισκευές κτiρίων δεν αποδίδεται ποτέ στα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές.

Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν τις ζημιές στο κτίριο

Απαιτούμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες επισκευών και συντήρησης στο κτίριο του 36ου ΔΣ Αθήνας, να συζητηθεί συνολικά το θέμα σε ΔΣ μέσα στο Νοέμβριο, να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για ευρύ σχέδιο συντηρήσεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα των σχολείων.