Καταγγελία για τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Συνελήφθη αναπληρώτρια δασκάλα που είχε βγει για άθληση

Τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Άλσος Νέας Σμύρνης και στην πλατεία με τη χρήση αστυνομικής βίας και την επιβολή προστίμου 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, σε δυο οικογένειες που κάθονταν σε παγκάκι της πλατείας μαζί με τα παιδιά τους, αν και είχαν στείλει το απαραίτητο sms για άθληση έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα, καθώς πολλοί διαφωνούν με τα όσα συνέβησαν.

Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωση αναφέρει ότι η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν 11 άτομα. Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, κάτοικοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Μετά το τέλος της πορείας δημιουργήθηκε ένταση, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Συνελήφθη δασκάλα που είχε βγει για άθληση

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης», μια αναπληρώτρια δασκάλα συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της διότι είχαν την …«ατυχία» να βρίσκονται στο Άλσος μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό»

«Τώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες των παιδιών σας;» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και αναφέρουν ότι τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής», ενώ «copy paste» τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Νέας Σμύρνης

Την ίδια ώρα και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, αναφερόμενη στα γεγονότα της Κυριακής, κάνει λόγο για «επεισόδια κατάφορης κι απρόκλητης βίας από την Ελληνική Αστυνομία», καταδικάζοντας «την αυθαίρετη βία των αστυνομικών οργάνων» και εκφράζοντας ντροπή και αποτροπιασμό. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

Σήμερα Κυριακή, στην κεντρική Πλατεία της πόλης μας, αλλά και στο Άλσος, όπου δεκάδες οικογένειες έκαναν τη βόλτα τους – αφού τα νέα περιοριστικά μέτρα δεν αφήνουν πολλές επιλογές- διαδραματίστηκαν επεισόδια κατάφορης κι απρόκλητης βίας από την Ελληνική Αστυνομία. Πολίτες, κυρίως γονείς και μικρά παιδιά, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ξυλοδαρμών, ανθρωποκυνηγητού, χρήσης χημικών και όσων εξοργιστικών καταγράφονται σε φωτογραφίες και σε βίντεο και μάταια προσπαθούν ορισμένα μέσα να διαστρεβλώσουν.
Εκφράζουμε την ντροπή και τον αποτροπιασμό μας. Καταδικάζουμε την αυθαίρετη βία των αστυνομικών οργάνων. Θέλουμε τα παιδιά μας να νιώθουν ασφάλεια και όχι τρόμο.

Το post της δημοσίευσης

Εισαγγελική παρέμβαση για την αστυνομική βία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αντίδραση της αστυνομίας στα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου με αφορμή βίντεο και καταγγελίες για άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών. Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.