Καταγγελία: Μητέρα περιγράφει πώς ο 8χρονος γιος της παραλίγο να πέσει στην online παγίδα του Jonathan Galino

Δεν έχει κοπάσει ο σάλος και η έντονη ανησυχία των γονιών για το  επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo ανά τον κόσμο προσεγγίζει παιδιά και τα ωθεί  να ξεφύγουν από τα όρια, να αυτοτραυματιστούν και σε πολλές περιπτώσεις να οδηγηθούν ακόμη και στο θάνατο, ολοκληρώνοντας μια σειρά προκλήσεων.

Πολλά Ελληνόπουλα “έπεσαν” στη παγίδα του – Τσουνάμι καταγγελιών

Το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) που ηγείται ο Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Μανώλης Σφακιανάκης, πρωτοστατεί στην προσπάθεια για να μπει ένα τέλος σε αυτή την διαδικτυακή απειλή και καθημερινά δέχεται  “τσουνάμι” καταγγελιών με γονείς και παιδιά να αναφέρουν ότι ανήλικοι χρήστες έχουν προσεγγιστεί από τα εν λόγω προφίλ.

Καταγγελία σοκ μητέρας για το πώς ο 8χρονος γιος της κινδύνευσε να πέσει στην online παγίδα του Jonathan Galino

Στη χθεσινή εκπομπή της στο STAR, η Ζήνα Κουτσελίνη, φιλοξένησε την συγκλονιστική καταγγελία της μητέρας ενός 8χρονου που επικοινωνούσε με την απειλητική διαδικτυακή φιγούρα. Η Μαρία Περδικέα, εξιστόρησε στην εκπομπή με λεπτομέρειες την εμπλοκή 14χρονου σε δοκιμασίες που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί και το ανήλικο παιδί της σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι που μπορεί να του στοίχιζε τη ζωή.

O Σφακιανάκης προειδοποιεί: “Γονείς, το νου σας! Ο “Γκούφι – Jonathan Galindo” οδηγεί τα παιδιά στην αυτοκτονία”

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” το δίκτυο του Jonathan Galindo έχει φτάσει και στην Ελλάδα, αφού έλαβε στα χέρια του πληροφορίες για άτομο που ντύνεται σαν τον γκούφι, τον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων της Disney, και προσεγγίζει σε ελληνικά chatrooms παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Εκεί, τους βάζει μερικές προκλήσεις, οι οποίες γίνονται σταδιακά όλο και πιο επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Τόνισε δε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms. Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.

Kαταγγελία αναγνώστριας στο Ιnfokids.gr για το παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo

Η  Άννα Βήχου μητέρα ενός παιδιού σε επικοινωνία που είχε με το Infokids.gr ανέφερε ότι το παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo είναι όντως αληθινό και πράγματι έχουν υποπέσει στην αντίληψή της περιστατικά που δείχνουν ότι υπάρχει διείσδυση αυτής της καριτούρας που ζητά από τα παιδιά να προβούν σε ακραίες πράξεις σε ελληνικούς λογαριασμούς παιδιών σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Ένας άρρωστος δολοφόνος έχει απήχηση σε μικρά παιδιά”

Όπως δήλωσε στο Infokids.gr ” Σοκαρομαι ξανά και ξανά. Έχω ψάξει τα πάντα για αυτόν. Υπάρχουν παιδιά στο youtube που κάνουν ψεύτικο λογαριασμό σαν Τζόναθαν για να τρομάζουν άλλα παιδιά. Αυτή η τρομακτική φιγούρα έχει γίνει κάτι σαν πρότυπο για τα πιτσιρίκια.  Αλλα παιδιά τον προσεγγίζουν για να τον τρολαρουν και να ανεβάσουν βίντεο δήθεν ότι είναι ατρόμητα και μάγκες….. Έχω σοκαριστεί αλήθεια. Με την μπλε φάλαινα δεν είχα τρομάξει , ίσως γιατί ήταν ακόμα πιο ελεγχόμενο το παιδί μου, ίσως γιατί δεν πίστευα ότι αυτή η μόδα θα κρατήσει πολύ. Ο τυπακος όμως βλέπω ότι έχει απήχηση. Ένας ΑΡΡΩΣΤΟΣ δολοφόνος έχει απήχηση.… Σπάω ό,τι ηλεκτρονικό υπάρχει σπίτι και τον αφήνω να ουρλιάζει; Κάθομαι ακόμα περισσότερο πάνω από το κεφάλι του όταν παίζει; Του έχω δημιουργήσει φοβία με αυτόν τον τύπο σε σημείο που τελικά εγώ του έκανα κακό με το να φοβάται αλλά να μην ξέρει; Πώς δεν έχουν συλλάβει οι Αρχές αυτόν τον επικίνδυνο τύπο;