“Καταπέλτης” η εισαγγελέας για την απαγωγή της 10χρονης: H 33χρονη της έδωσε τρία Χanax για να τη βιάσει

Καταπέλτης είναι η πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την 33χρονη δράστιδα της απαγωγής της 10χρονης Μ, μιας υπόθεσης που συντάραξε το πανελλήνιο τον περασμένο Ιούνιο. Η 33χρονη μετά τη σύλληψή της είχε παραδεχτεί ότι διακατέχεται από ερωτική διάθεση για μικρά κορίτσια. Οτι χορήγησε στην ανήλικη χάπια Xanax, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας να αντισταθεί και υπό αυτές τις συνθήκες προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι απήγαγε τη Μαρκέλλα και είπε πως την οδήγησε στο διαμέρισμά της ωθούμενη από αισθήματα μητρικής στοργής λόγω παραμέλησης και κακοποίησης του κοριτσιού από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Αρνήθηκε τη συνδρομή σεξουαλικού κινήτρου και τη διενέργεια σε βάρος της γενετήσιων πράξεων. Αρνήθηκε ακόμη ότι νόθευσε με ναρκωτικές ουσίες τον χυμό της ανήλικης και ισχυρίστηκε ότι της είχε δώσει μόλις μισό Xanax αραιωμένο σε νερό, με σκοπό να ανακουφίσει το αίσθημα νοσταλγίας που κατέβαλε το κορίτσι όταν είδε το μήνυμα αναζήτησης από την τηλεόραση, καθώς και μικρή ποσότητα κοκαΐνης την επόμενη μέρα προκειμένου να το βοηθήσει να συνέλθει από την επήρεια του ηρεμιστικού.

Το λάπτοπ

Μάλιστα οι εισαγγελικές αρχές ερευνούσαν το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κύκλωμα που χρησιμοποιεί ανήλικα ενδεχομένως για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Βάσει της κατάθεσης που είχε δώσει το 10χρονο κορίτσι, η απαγωγέας την είχε μακιγιάρει και τη φωτογράφιζε. Ωστόσο, όταν η 33χρονη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, πέταξε με δύναμη στο έδαφος μέσα σε νερά το λάπτοπ και τον σκληρό δίσκο για να τα καταστρέψει.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας του 10χρονου κοριτσιού, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είχε υποστηρίξει ότι η 33χρονη ίσως έκανε live streaming με τη μικρή και κατέστρεψε τον υπολογιστή της επειδή ήθελε να χαθεί πιθανό πορνογραφικό υλικό που θα την έφερνε σε ακόμα δυσχερέστερη θέση.

Ο κατεστραμμένος υπολογιστής μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι ειδικοί δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το περιεχόμενό του. Γι’ αυτό η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, ζήτησε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να δικαστεί για μια σειρά εγκλημάτων, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω.

Συγκεκριμένα:

• Στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου του 2020 αφαίρεσε ανήλικο νεότερο των 14 ετών από τους γονείς του, με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο, αφού μετέβη έξω από το σχολείο όπου φοιτά η ανήλικη, μετά το πέρας του σχολικού προγράμματός της και περί ώρα 13.15 και ενώ το κορίτσι είχε ξεκινήσει την επιστροφή για την οικία του, η κατηγορούμενη με την πρόφαση ότι είχε συμβεί κάτι στη μητέρα της, την άρπαξε και αφού επιβιβάστηκαν σε ταξί την οδήγησε στην οικία της στην Καλαμαριά στερώντας την από τους γονείς της, με σκοπό να τελέσει σε βάρος της γενετήσιες και ασελγείς πράξεις.

• Στην Καλαμαριά στις 11 Ιουνίου του 2020 με σωματική βία εξανάγκασε άλλον σε επιχείρηση γενετήσιας πράξης, ήτοι σε πράξη που έχει την ίδια βαρύτητα με τη συνουσία. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αφού έκαμψε την αντίσταση της ανήλικης χορηγώντας σε αυτή ναρκωτική ουσία μέσα στον χυμό φρούτων που της έδωσε, στη συνέχεια αφαίρεσε τα ενδύματά της και αφού την τοποθέτησε στην μπανιέρα, την έλουσε αγγίζοντας τη στη συνέχεια στα γεννητικά της όργανα. Στη συνέχεια, αφού την έβγαλε από την μπανιέρα και ενώ η ανήλικη συνέχιζε να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικής ουσίας, άρχισε να τη θωπεύει με τα δάχτυλά της προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της ορέξεις.

• Επιπλέον, την ίδια ημέρα και αφού του είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες για να κάμψει την αντίσταση του ανήλικου κοριτσιού, η κατηγορούμενη άρχισε να θωπεύει τα γεννητικά της όργανα και ανάγκασε το κορίτσι να κάνει το ίδιο.

• Ενεργώντας με πρόθεση ανέμειξε με οποιονδήποτε τρόπο ναρκωτικά σε ποτό το οποίο προοριζόταν για την ανήλικη. Ειδικότερα, αφού κονιορτοποίησε τρία χάπια Xanax, τα ανέμειξε με χυμό φρούτων και στη συνέχεια το έδωσε στο μικρό κορίτσι για να το πιει.

• Προμηθεύτηκε και κατείχε ναρκωτικές ουσίες, ήτοι ουσίες με διαφορετική χημική δομή και διαφορετική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και με κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τη μεταβολή της θυμικής κατάστασης του χρήστη και την πρόκληση εξάρτησης διαφορετικής φύσης.

• Τέλος, ενεργώντας με πρόθεση εξέθεσε το ανήλικο κορίτσι σε κίνδυνο καθώς αφού το απήγαγε, του χορήγησε ναρκωτικές ουσίες που είχαν ουσιώδη επίδραση στον οργανισμό του και του στερούσαν τη δυνατότητα να αντισταθεί ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψε στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, καθιστώντας την ανήλικη αβοήθητη.

Να παραταθεί η κράτηση της 33χρονης στις φυλακές

Σημειώνεται ότι στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε να παραταθεί επί εξάμηνο η προσωρινή κράτηση της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου στις Φυλακές Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της σε βάρος της σχηματισθείσας δικογραφίας, διότι κρίνει ότι υφίσταται βάσιμος κίνδυνος φυγής της κατηγορούμενης, ενώ πρόβαλε ως σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο αν αφεθεί ελεύθερη να τελέσει παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της 10χρονης

Η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης Ανθούλα Ανάσογλου σχολιάζοντας την πρόταση της αντεισαγγελέως ανέφερε: «Πρόκειται για μοναδική στα ποινικά ελληνικά χρονικά περίπτωση όπου η δράστις ασελγών πράξεων φέρεται να είναι γυναίκα, και μάλιστα μητέρα με ανήλικο τέκνο, σχεδόν στην ηλικία του θύματος. Προκαλεί δε εντύπωση η ανεύρεση σημειώσεων της κατηγορουμένης η οποία αναγράφει στον προγραμματισμό της ημέρας και μετά τη λέξη “κολυμβητήριο” το όνομα του παιδιού με πολλά ερωτηματικά, γεγονός που αποδεικνύει τον απόλυτο σχεδιασμό και προμελέτη του όλου εγκλήματος. Η πολιτική αγωγή χαιρετίζει την παραπομπή της κατηγορουμένης στο αρμόδιο δικαστήριο και καταθέτει υπόμνημα για επιστροφή της δικογραφίας στην ανάκριση ώστε να διαταχθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναφορικά με τους αποδέκτες των τηλεφωνικών αριθμών που κάλεσε η κατηγορούμενη το επίδικο χρονικό διάστημα».

Πηγή: Protothema.gr