Αρχική InfoMommy Νέα Καταργείται η αλλαγή ώρας: Θα ισχύει μόνιμα η θερινή ώρα

Καταργείται η αλλαγή ώρας: Θα ισχύει μόνιμα η θερινή ώρα

Η τελική απόφαση αναμένεται ενός των επόμενων ωρών, ωστόσο θεωρείται ειλημμένη απόφαση: Έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα στην Κομισιόν να καταργηθεί η αλλαγή ώρας και ειδικότερα η χειμερινή ώρα στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ο κ. Γιούνκερ εξήγησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, "Κάναμε δημόσια διαβούλευση για το θέμα από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου. Εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν και είναι της άποψης ότι στο μέλλον θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε". Πρόσθεσε δε πως "Όταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν".

Η τελική απόφαση για την κατάργηση ή μη της χειμερινής ώρας θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας, και από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο λόγος που λαμβάνεται αυτή η απόφαση είναι, ότι η αλλαγή από θερινή σε χειμερινή ώρα, που είχαμε μέχρι πρότινος προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, έχει δείξει να προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, μα και προβλήματα υγείας. Συνεπώς, κυρίως οι βορειότερες χώρες (π.χ. Φινλανδία, Γερμανία, Λιθουανία) ζητούν επίμονα να παύσει η χειμερινή ώρα, προκειμένου να βελτιωθεί ο βιορυθμός του πληθυσμού.

Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων...


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.