Καθ. Επιδημιολογίας: “Το Υπουργείο να διαχειριστεί τις συνθήκες ανοίγματος των σχολείων” – Ανάγκη για νέες σχολικές αίθουσες

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και τοποθετήθηκε αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Όπως τόνισε η κα Λινού «Έχουμε έξαρση, είναι σαφές πλέον, σε όλη την Ελλάδα, και είναι πολύ ανησυχητικό ότι έχουμε έξαρση στις μεγάλες πόλεις», σημείωσε η κ. Λινού ενώ αναφερόμενη στους λόγους που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο η ίδια είπε ότι «νομίζω ότι ο κόσμος όχι απλώς έχει χαλαρώσει, αλλά και λόγω των διακοπών ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Έχουμε και τα air-condition στα γραφεία και διεκόπη η εξ αποστάσεως εργασία».

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη

Ερωτηθείσα για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων η κα Λινού δήλωσε ότι «θέλω να τονίσω στην υπουργό Παιδείας ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για να διαχειριστούν τα σχολεία. Πρέπει να εκπαιδεύσουν τους γονείς να βοηθούν τα παιδιά τους αν χρειαστεί να δουλεύουν ηλεκτρονικά από το σπίτι. Να εφοδιάσουν τα παιδιά με υπολογιστές. Κάθε δήμος πρέπει να ψάξει τις αίθουσες που παραμένουν κλειστές για οποιουσδήποτε λόγους, και να τις αξιοποιήσει για αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να αραιώσουν τα παιδιά. Θα ήθελα να δω τα σχολεία και το υπουργείο Παιδείας να ψάχνουν χώρους, υπάρχουν άδειοι χώροι».