Κέικ σοκολάτας με κεράσια

Κέικ σοκολάτας με κεράσια

Τα κέικ το απόλυτο μαμαδίστικο γλυκό που όλοι μας αγαπάμε να τρώμε έχει τόσες πολλές παραλλαγές που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το βαρεθούμε ποτέ. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αγοράσαμε ζουμερά κεράσια και σκεφτήκαμε να παντρέψουμε την εξαίσια γεύση τους με την ακαταμάχητη γλύκα του σοκολατένιου κέικ. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Υλικά

1 1/2 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας κακάο
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. λεμόνι ή άσπρο ξύδι
1/3 κούπας λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
1 κούπα καφέ φίλτρου
2 κούπες κεράσια, κομμένα στα δύο
1/2 κ.γ. αλάτι
1-2 κουταλιές λικέρ της επιλογής μας

Υλικά για το topping

100 κουβερτούρα
2 κ.σ. ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, την baking powder, την βανίλλια και το αλάτι.Προσθέτουμε τα υγρά υλικά: το λάδι, τον καφέ, το ξύδι/λεμόνι, το λικέρ. Ανακατεύουμε με μίξερ ή με μία σπάτουλα.Προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180, αλλά ελέγχουμε ώστε το εσωτερικό του κέικ να είναι μαλακό, να μην ψηθεί τελείως. Το αφήνουμε να κρυώσει για να ετοιμάσουμε το topping.Για να φτιάξουμε το topping σοκολάτας λιώνουμε αρχικά την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ μόλις αυτό είναι έτοιμο.

Διαβάστε επίσης:

Μπανάνα φυστικοβούτυρο παγωτό

Φτιάχνουμε ένα λαχταριστό δροσερό Yogurtcake που θα λατρέψουν τα παιδιά

Κέικ με ταχίνι και μήλα