Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 5 δωρεάν παιδικές δραστηριότητες για το Φεβρουάριο

Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται αδιάκοπτα και το Φεβρουάριο. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο και ανοιχτές προς όλους, πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.  Στόχος των εκδηλώσεων είναι να μετατρέψουν το ΚΠΙΣΝ σε ένα ανοιχτό, ζωντανό χώρο όπου όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις τέχνες, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, έναν χώρο που προωθεί τη δημιουργικότητα, αλλά και τον διάλογο με το αύριο που ονειρευόμαστε για την πόλη και την κοινωνία μας.

Ανάμεσα στις ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η μηνιαία ατζέντα του, το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει  εργαστήρια – δραστηριότητες  με αποκριάτικη και όχι μόνον διάθεση  αλλά και ελεύθερη είσοδο, που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών! Δείτε ποια είναι αυτά και απολαύστε τα!

Δημιουργική ενόργανη

Η κυβίστηση, το τρέξιμο και η στροφή βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, οι πιο μικροί φίλοι του Πάρκου μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πότε:

Σάββατο , 10, 17, 24/02
Κυριακή , 11, 18, 25/02

12.00-13.15

Για παιδιά 3-6 ετών

(έως 20 συμμετοχές)

Το πάρκο των θαυμάτων

Ένα μεγάλο κυνήγι θησαυρού για παιδιά 5-12 ετών και γονείς! Τις Απόκριες το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα πάρκο θαυμάτων με περίεργους χαρακτήρες και πολύχρωμα υλικά. Μέσα από ένα χάρτη τα παιδιά και οι γονείς τους θα ανακαλύψουν στοιχεία εξερευνώντας το πάρκο. Θα παίξουν παιχνίδια, θα χορέψουν, θα συνομιλήσουν με διαφορετικούς χαρακτήρες,
θα τραγουδήσουν θα μεταμορφωθούν οι ίδιοι σε ήρωες και θα ζωγραφίσουν κατά μήκος ενός μαγικού μονοπατιού. Μέσα από αυτό το μονοπάτι θα μάθουν να εκτιμούν και να σέβονται την διαφορετικότητα, θα μάθουν να μεταμορφώνονται και να παρατηρούν λεπτομέρειες του περιβάλλοντος, θα παίξουν και θα δημιουργήσουν με τους γονείς τους σε μια γιορτή θαυμάτων!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 5-12 ετών και γονείς (έως 80 συμμετοχές ανά ώρα)

Πότε: Κυριακή 11/02 | 10.00-11.15, 11.30-12.45

ΞΕΦΩΤΟ

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

Οι Κηπουροί του Πάρκου

Ο Ιανουάριος αφήνει τα ψυχρά σημάδια του παντού. Και ενώ η φύση, τα ζώα, τα έντομα και τα πουλιά ξεκουράζονται, οι μικροί κηπουροί του Πάρκου συνεχίζουν να αναλαμβάνουν δράση φροντίζοντας τον Λαχανόκηπο, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας το Πάρκο!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση:
Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος-Aρχιτέκτων τοπίου MSc
Σταμάτης Καβασίλης, Γεωπόνος-Εδαφολόγος

Για παιδιά 5-9 ετών | ‘Εως 25 συμμετοχές

Πότε:  Κυριακή 11, 18, 25/02 | 10.30-12.00
ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

Η λίστα προτεραιότητας δημιουργείται 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

Ψάχνοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο

Τα παιδιά και οι γονείς παίζοντας παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια και αναβιώνοντας έθιμα από όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να βρουν τον βασιλιά Καρνάβαλο και να τον φέρουν πίσω. Κι αν τα καταφέρουν, εκείνος τους επιφυλάσσει μια έκπληξη.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πότε: Κυριακή 18/02 | 11.00-14.00

Έως 20 οικογένειες ανά ώρα με προεγγραφή εδώ 

Ανακαλύπτω τη Φυσική

Φυσική, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Μηχανική είναι οι τομείς που εμπλέκονται για να δημιουργηθεί οποιοδήποτε τεχνολογικό κατασκεύασμα. Το εργαστήριο φέρνει τα
παιδιά σε επαφή ταυτόχρονα και με τους τρεις τομείς, εξετάζοντας τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη μηχανική και τη μετάδοση κίνησης, με τρόπο
βιωματικό, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να κατανοήσουν σε βάθος τις θεωρητικές γνώσεις και να τις συνδέσουν άμεσα με κατασκευές και μηχανισμούς της καθημερινότητά τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: STEM

Για παιδιά 12-15 ετών
Έως 20 συμμετοχές

Πότε: Παρασκευή 23/02 | 18.30-19.30

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας. Η λίστα προτεραιότητας δημιουργείται 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου

Συμβουλές για μικρούς και μεγάλους έτσι ώστε να κινούνται με ασφάλεια όταν κάνουν ποδήλατο. Στον ποδηλατόδρομο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκπαιδευτές ποδηλάτου καλούν ενήλικες και παιδιά 10 χρονών και πάνω, να παρακολουθήσουν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης. Δίνουν οδηγίες για το πώς πρέπει να κινούμαστε στο δρόμο και σε τι πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τα  δικά τους ποδήλατα ή να νοικιάσουν από το ΚΠΙΣΝ (πληροφορίες ενοικίασης στο Κέντρο Επισκεπτών και εδώ). Πριν από κάθε βόλτα εξειδικευμένοι τεχνικοί ποδηλάτου ελέγχουν τα ποδήλατα για τυχόν μικροδιορθώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση:  MBike

Πότε: Κυριακή 25/02| 10.00-14.00

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ