Κεραμέως: Η απάντησή της για το περιστατικό με τον καθηγητή που μαχαίρωσε με μανία σκύλο στη μέση του δρόμου

Ένα απίστευτο περιστατικό κακοποίησης σκύλου ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή έναν εκπαιδευτικό που μαχαιρώνει με σουγιά αδέσποτο σκύλο στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας.  Το σκυλί μετά τις μαχαιριές, χαροπαλεύει.

Tο χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που προχώρησε στην καταγγελία, περίπου στις 8.30 πμ επί της οδού Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη της Νίκαιας στην Αττική, είδε τον φερόμενο ως δράστη πεσμένο στην άσφαλτο και τον δικό του σκύλο τρία τετράγωνα μακριά να σέρνει το λουρί του.

Ο καταγγέλλων έτρεξε να βοηθήσει νομίζοντας ότι ο άνδρας έπεσε και τότε διαπίστωσε, όπως είπε στο ΣΚΑΪ, ότι είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα με το δεξί του χέρι σε ένα λευκό μεγαλόσωμο σκύλο ενώ με το αριστερό του χέρι μαχαίρωνε τα πλευρά του άτυχου ζώου.   Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, ο δράστης είχε τέτοια μανία που από το μαχαίρι τρύπησε τον πνεύμονα του σκύλου. Το άτυχο ζώο παρέμενε ημιλιπόθυμο, καθώς είχε χάσει πολύ αίμα.   Ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε. Την ίδια ώρα ένας ακόμα γείτονας χτυπούσε το σκυλί με σιδερένιο σκουπόξυλο στο κεφάλι.   Έπειτα από τηλεφώνημα έφτασε η αστυνομία, και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τον δράστη.

Η σύζυγός του, δασκάλα δημοτικού στο επάγγελμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον δικαιολογούσε, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι «το κωλόσκυλο φταίει που επιτέθηκε».  Όπως τονίζουν γείτονες του φερόμενου ως δράστη, ο συγκεκριμένος καθηγητής απειλεί τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.

Το σκυλί μεταφέρθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου.   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΙΚΕΠΑΖ το ζώο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ αυτή την ώρα δίνει μάχη για τη ζωή του.   Το σκυλί φορούσε μπλε λουρί, είναι λευκού χρώματος,  μεγαλόσωμο και ίσως το αναζητά κάποιος.

Κεραμέως: “Δεν προκύπτει ότι ο φερόμενος δράστης είναι εκπαιδευτικός”

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στο Facebook τοποθετήθηκε για το συμβάν αναφέροντας τα εξής “Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, και πόσο μάλλον στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παρότι δεν προκύπτει για την ώρα ότι ο φερόμενος δράστης είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, η βίαιη αυτή πράξη μας υπενθυμίζει την καίρια σημασία της καλλιέργειας ήδη από το σχολείο της προστασίας και του σεβασμού των ζώων.