Κοντοζαμάνης: Πότε θα πάρουν οι γονείς τα self test για να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα ανακοίνωσε ότι οι γονείς όλων των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου μπορούν να προμηθευτούν τα self test από τα φαρμακεία από την Πέμπτη του Πάσχα.

Οι μαθητές καλούνται να υποβληθούν σε υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να επιστρέψουν με αρνητικό αποτέλεσμα στη δια ζώσης διδασκαλία από την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Mακρή: “Το self test δεν είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Θα το κάνουν οι γονείς στους μαθητές”

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρθηκε εκτενώς στα self test,  σε δηλωσεις της στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA. Ειδικότερα, ανέφερε ότι  «Για τις 10 Μαΐου, θα υπάρχουν self-tests και για τα παιδιά των δημοτικών. Το self-test δεν είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι επώδυνο, είναι ασφαλές και από την εμπειρία που έχουμε μέχρι τώρα αντιλαμβάνονται οι πολίτες ότι πρέπει να το κάνουν», εξήγησε η ίδια αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών με self-tests.

«Ό,τι συστήσουν οι ειδικοί θα γίνει στα νηπιαγωγεία. Το τεστ δε θα το κάνουν τα παιδιά, θα τους το κάνουν οι γονείς τους. Οι ειδικοί αυτό έχουν συστήσει αυτή τη στιγμή, και μέσα στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν, θα δούμε τα δεδομένα και θα κάνουμε ακριβώς ό,τι μας συστήσουν οι ειδικοί. Η εμπειρία που έχουμε από το άνοιγμα των λυκείων είναι ότι όλοι, μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί θέλουν τα τεστ αυτοδιάγνωσης. Καμαρώνουμε που η χώρα μας είναι πρώτη στα τεστ αυτοδιάγνωσης».