Kορμός σοκολάτας με δημητριακά

Τα γλυκά είναι ένας πειρασμός που δεν μπορείς να αποφύγεις όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. Εμείς θέλοντας να μην τους τα στερήσουμε αλλά και ταυτόχρονα προσπαθώντας να μην τα φορτώσουμε με περιττά κιλά ψάχνουμε διαρκώς light εκδοχές των αγαπημένων τους γλυκών. Ο κορμός είναι μια γεύση που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών. Σας προτείνουμε λοιπόν μια εναλλακτική πρόταση με ταχίνι, δημητριακά και μέλι!

Υλικά

450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
150 γρ. δημητριακά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε ταχίνι, προσθέτουμε μέλι που το έχουμε προηγουμένως ζεστάνει και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα, την προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα δημητριακά, τα μπισκότα και φροντίζουμε να ενσωματωθεί το μείγμα. Βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.