Κορωνοϊός: Το 25% των κρουσμάτων αφορά παιδιά – Η διασπορά στις τάξεις ανησυχεί

Κορωνοϊός: Το 25% των κρουσμάτων αφορά παιδιά - Η διασπορά στις τάξεις ανησυχεί

Τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών στην Ελλάδα έφτασαν τα 37.692, αποτελώντας το 25% (-7% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων covid-19 για την εβδομάδα 14-20 Μαρτίου.

Την ίδια εβδομάδα το ποσοστό θετικότητας ήταν 7,68% σε σύνολο 1.976.746 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,50% σε σύνολο 2.719.989 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,26%.

Η διασπορά στις τάξεις ανησυχεί

H διασπορά της Covid-19 σε παιδιά «αντανακλά» και στον αριθμό των σχολικών τμημάτων που κλείνουν λόγω του πρωτοκόλλου 50%+1 κρουσμάτων. Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει ενδοσχολική διασπορά γεγονός που προβληματίζει τους αρμοδίους.

ΕΝΑ SELF TEST ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα με τα self test στα σχολεία.Όπως ανακοινώθηκε πλέον οι μαθητές θα υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα αντί για 2 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποια μέρα θα διεξάγεται. Αν δηλαδή θα είναι την Τρίτη ή την Παρασκευή ή αν υπάρχει σκέψη για άλλη μέρα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Σε ποιους Δήμους θα εφαρμοστεί

“Έχω τη συνείδησή μου καθαρή” λέει ο ιατροδικαστής Λέων – Ο τσακωμός της Ρούλας – Παρέμβαση Χαμόγελου του Παιδιού

Ανατροπή με τις μάσκες στα σχολεία – Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Infokids.gr