Κώστας Καζάκος: Η απώλεια της 8 μηνών κόρης του που σημάδεψε τη ζωή του πριν μερικά χρόνια

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. 

Η απώλεια της 8 μηνών κόρης του που σημάδεψε τη ζωή του πριν μερικά χρόνια

Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος μετά την απώλεια της δεύτερης του γυναίκας, της αείμνηστης Τζένης Καρέζη, παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Τζένη Κόλλια με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τον Αλέξανδρο, την Άρτεμις – Γεωργία, την Ηλέκτρα και τη Μάγια.

Το 1999, όμως, μόλις μια εβδομάδα μετά τη βάπτιση της οκτώ μηνών Άρτεμις – Γεωργίας, το παιδί πέθανε βυθίζοντας στο πένθος όλη την οικογένεια του δημοφιλούς ηθοποιού και  σκηνοθέτη.

Ο σπάνιος όγκος και η απώλεια της 8 μηνών κόρης του

Η 8 μηνών Άρτεμις Γεωργίας, διαπιστώθηκε – όπως έγραφε η εφημερίδα «Τα Νέα» τον Ιούνιο του 1999 – ότι έπασχε από μια σπάνια ασθένεια. Ήταν ένα είδος όγκου στο κεφάλι, που δεν σταματούσε η εξέλιξή του. Το βρέφος χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όμως, οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα. Το παιδί κατέληξε στις 25 Ιουνίου 1999.

Όπως έγραφε τότε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας στις 26 Ιουνίου 1999 ” Μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια του Κώστα Καζάκου ήταν ο χθεσινός θάνατος της 8μηνης κόρης του Άρτεμης – Γεωργίας, μόλις μία εβδομάδα μετά τη βάπτισή της, την περασμένη Κυριακή.

Το βρέφος χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», αλλά οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα.

Χθες, η μικρούλα Άρτεμη ­ που είχε βαπτισθεί, όπως σημειώσαμε μόλις πριν από
μία εβδομάδα, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της Αλέξανδρο ­ άφησε την
τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος όλη την οικογένεια Καζάκου για τον
αδόκητο θάνατο.

Τα συγκινητικά του λόγια τα παιδιά του

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στην εφημερίδα τα ΝΕΑ είχε ομολογήσει ότι τα παιδιά του είναι ό,τι σημαντικότερο δημιούργησε στην 87χρονη ζωή του.

«Είναι ένα έργο ολόκληρο, τα βλέπω και δεν το πιστεύω. «Δικά μου είναι» λέω. Ο μεγάλος, ο Κωνσταντίνος, έχει την οικογένειά του. Ο μικρός, ο Αλέξανδρος, τώρα που τον βλέπω, 24 ετών, με το μουστακάκι, μου θυμίζει πώς ήμουν εγώ όταν ξεκίνησα. Είναι διπλωματούχος του πιάνου, τώρα ασχολείται και με το θέατρο. Η Ηλέκτρα είναι στο ΚΘΒΕ στον δεύτερο χρόνο και η μικρή, η Μάγια, είναι στη Β’ Γυμνασίου.»

Διαβάστε επίσης:

“Είμαστε περήφανοι. Θα κάνουμε το παν να είσαι χαρούμενη”: Συγκινεί ο Δημ. Παπανικολάου για την κόρη του στο φάσμα του αυτισμού

«Μου λείπει το χαμόγελό της»: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στην Κόρινθο

Διατροφή παιδιών: Πού βοηθά η κατανάλωση τακτικών γευμάτων -Χρειάζονται τα παιδιά συμπληρώματα;