Κώστας Τσαρτσαρής: “Τα παιδιά θα ξεχάσουν τι σημαίνει αθλητισμός, θα στραφούν σε επιζήμιες δραστηριότητες”

Με μία ανάρτηση μέσω της οποίας καλεί τους ιθύνοντας να βρουν μια λύση για το καλό των παιδιών, ο κορυφαίος διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος πλέον ασχολείται με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού εκφράζει την αγωνία του για το γεγονός ότι αυτά παραμένουν τόσους μήνες μακριά από τον αθλητισμό, ενώ σε άλλες χώρες του κόσμου δεν ισχύει το ίδιο.

Γεγονός είναι, ότι κάθε γονιός που νοιάζεται για την υγεία των παιδιών του ανησυχεί για το γεγονός, ότι αυτά μένουν -και θα συνεχίσουν να μένουν- κλεισμένα στους τέσσερις τοίχους, χωρίς να γυμνάζονται και να ασκούνται, κάτι που δυστυχώς θα έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική τους υγεία.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής έγραψε χαρακτηριστικά:

“Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο αθλητισμός συνεχίζει κανονικότατα. Σε κάποιες χώρες επιτρέπονται και οι φίλαθλοι στους αγώνες, αλλά αυτό είναι δευτερεύον θέμα. 3 μήνες την Άνοιξη, κουτσό καλοκαίρι με αρκετή δυσπιστία και φόβο από παιδιά και γονείς, έρχεται να πέσει η ταφόπλακα με το τρέχον δίμηνο.

Τα παιδιά θα ξεχάσουν τι σημαίνει αθλητισμός, θα αγαπήσουν τα e-sports ακόμα περισσότερο, θα στραφούν σε επιζήμιες δραστηριότητες για την κοινωνικότητα και υγεία τους, θα αποκτήσουν ψυχολογικά με τον εγκλεισμό (μιλάμε για παιδιά έτσι; Που δεν ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση).

Ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αθλητές που ζουνε από τον αθλητισμό και από το κορμί τους, που οφείλουν να κρατούν σε καλή κατάσταση επι δωδεκαμήνου, πώς θα το συντηρήσουν; Με τρεξιματάκι στο πάρκο και push ups στο σπίτι;

Τα ερωτήματα είναι πολλά περισσότερα βέβαια και όλα τους απόλυτα ρεαλιστικά και δυστυχώς, συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα.

Υ. Γ. Ξέρω πολύ καλά την απάντηση περί διαθεσίμων ΜΕΘ κλπ. Ε βρείτε λύση κύριοι. Η δουλειά σας είναι.”

Δείτε την αρχική του ανάρτηση εδώ:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1404099119931450&id=100009941250769